Nem hozott szerencsét a 13. forduló

A Debreceni Egyetem alakulata zsinórban második alkalommal maradt pont nélkül. 

A DEAC futballistái nem sokáig búslakodhattak a Kazincbarcika elleni 4-1-es vereség után, hiszen szerdán már Békéscsabán vizitáltak. Ezt a találkozót is rangadónak nevezhettük, hiszen a lila-fehérek az ötödik, míg a cívisvárosiak a harmadik helyen álltak a forduló előtt. A kezdőcsapatunk több helyen módosult a hétvégi találkozóhoz képest, ezúttal Sándor Tamás, Trencsényi Bence és Tóth Dániel is ott volt a pályán az első perctől, Tóth az eltiltott Deczki Mátét helyettesítette.

Együttesünk már az elejétől kezdve próbálta ráerőltetni az akaratát a békéscsabaiakra, akik főleg gyors ellentámadásokból akartak veszélyt okozni. A 21. percben egy kontrából megszerezték a vezetést a lila-fehérek, a támadás végén Oláh Ákos köszönt be. Hamar egyenlíthettünk volna, de Bereczki kísérleténél Apró Ármin nagy védést mutatott be. A Békéscsaba kapusa az első játékrész során egyébként több bravúrral tört borsot az orrunk alá, így a remeklésének köszönhetően a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn.

Sajnos a második félidő nem a terveink szerint kezdődött, hiszen ellenfelünk gólzsákja, Ilyés Tamás ellenünk is megvillant. A szakmai stáb cserékkel szerette volna felrázni a csapatunkat, ám peregtek a percek, és sajnos egyre távolabb kerültünk a pontszerzéstől. A 88. minutumban Al-Sheraji Rauf Mohamed lövését már Apró sem háríthatta, de ez a jelenet csak szépségtapasz lehet nekünk, hiszen újabb találat már nem született az összecsapás végéig.

A DEAC zsinórban a második vereségét könyvelhette el az NB III Keleti csoportjában. Spitzmüllerék még mindig a harmadik pozícióban tanyáznak, de a negyedik helyre fellépő Békéscsabának ugyanannyi pontja van. Vasárnap újabb forduló jön a bajnokságban, ekkor a Tiszafüredet fogadjuk.

NB III Keleti csoport 13. forduló
Békéscsaba 1912 Előre II-DEAC 2-1 (1-0)
gólszerzők: Oláh Á. (21.), Ilyés (47.), ill. Al-Sheraji Rauf Mohamed (88.)
A DEAC összeállítása: Tóth – Lakatos (Gaczella 80.), Virág, Soltész (Székely 46.), Orosz, Jankelic – Sándor, Spitzmüller (Al-Sheraji Rauf Mohamed 59.), Sárosi – Bereczki, Trencsényi (Tochukwu 46.). Vezetőedző: Sándor Tamás.