Nem sikerült a bravúr a debreceni derbin

A Debreceni Egyetem futballistáira cívisvárosi rangadó várt az NB II második fordulójában: Balogh Pál együttese a Lokival csapott össze a Nagyerdei Stadionban, ahová közel 6200 néző látogatott ki.

A DEAC kezdője két helyen módosult a Soroksár elleni mérkőzéshez képest: Soltész és Burai be-, míg Damásdi és Székely kikerült az együttesből. Balogh Pál a stabilitásra törekedett, ezt tükrözi, hogy három belső védővel álltunk fel. A Lokinál a nyáron visszatérő Varga József és Korhut Mihály is kezdett, valamint a legutóbbi szezonban még a csapatunkat erősítő Bárány Donátnak is bizalmat szavazott Kondás Elemér.

A DVSC kezdte aktívabban az összecsapást, az első gól már a hatodik percben megszületett: Pintér passzolni akart, de a labda visszapattant elé, ekkor pedig a jobb alsóba lőtt. Szűk negyedórával később Bárány harcolt ki egy tizenegyest, Bódi lába nem remegett meg. A folytatásban előbb Burainak volt egy ígéretes megindulása, majd egy szemre is tetszetős összjáték végén Spitzmüller tüzelt a kapu fölé. Zöldesi bizonytalankodott, de a hibáját javította, hiszen Belényesi próbálkozását hárította. A szünet előtt még Bárány került ígéretes helyzetbe, de nem tudta az i-re feltenni a pontot.

A második játékrész elején Kinyik növelhette volna a Loki előnyét, de peches volt, hiszen a kapufát trafálta telibe. Az 59. minutumban kettős cserével próbálta felrázni a DEAC-ot Balogh Pál: Székely és Nagy Krisztián érkezett a játéktérre. A Kaposvárról érkező Nagy először játszhatott tétmeccsen a DEAC mezében. A Varga Kevint váltó Tischler egy jobbról érkező beadást követően nem gondolkodott sokat, hanem egyből kipókhálózta a bal felsőt. A nyolcvanadik percben komoly tűzijáték alakult ki a kapunk előtt, de ezt a szituációt megúsztuk.

A Loki két fordulót követően hibátlan mutatóval áll, az újonc DEAC pontszerzése még várat magára. Szabados Istvánék vasárnap a Dorogot látják vendégül a Nagyerdei Stadionban, az összecsapás 17.30-kor kezdődik.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL!

DEAC-DVSC 0-3 (0-2)
Nagyerdei Stadion, 6187 néző. Vezette: Hanyecz Bence.
DEAC: Szabados – Nagy Z., Szabó K., Soltész, Belényesi, Orosz M. – Sigér, Takács P., Spitzmüller (Nagy K., 59.) – Urbin (Székely, 59.), Burai (Damásdi, 80.). Vezetőedző: Balogh Pál.
DVSC: Zöldesi – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Korhut, – Varga J. (Bényei Á., 71.) – Pintér Á., Bódi, Varga K. (Tischler, 59.) – Bárány, Sós (Ferenczi, 53.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Pintér Á. (6.), Bódi (18. – 11-esből), Tischler (75.)
Sárga lap: Bárány (22.), Kinyik (74.) ill. Nagy Z. (17.)

Fotók: Derencsényi István