Nem született gól

0–0-s döntetlent játszott a DEAC a tiszaújvárosiak elleni edzőmeccsen.

Idei második felkészülési mérkőzéséhez érkezett el szombaton délelőtt a Debreceni Egyetem futballcsapata, amely az ugyancsak az NB III Északkeleti csoportjában szereplő Termálfürdő FC Tiszaújvárost fogadta.
A három hét múlva esedékes rajt előtt a legutóbbi, békéscsabai találkozójuk után ez volt a cívisek első itthoni felmérésük. A mérkőzés nagy küzdelmet és kevés helyzetet hozott, így nem született gól az újvárosiak elleni összecsapáson. A meccskeretből mindenki lehetőséget kapott, köztük a 16 esztendős Kelemen Zsolt is.

– Kevés helyzetet, kiegyenlített játékot hozott ez a mérkőzés – nyilatkozta a találkozó után Urbin Péter vezetőedző. – A támadások építésében, illetve a labdával való játékban kicsit többet vártam a csapattól, de a védekezésünk jól működött. Tulajdonképpen a felkészülés ezen szakaszának megfelelő volt, amit nyújtottunk. Úgy vélem, nem vagyunk lekésve semmiről, a meccs elérte a célját, hiszen újabb mérkőzésterhelést kaptak a srácok. Fontos, hogy a mai napon nem lett újabb sérültünk, éppen elég baj, hogy Arjun Wente keresztszalag-szakadást szenvedett korábban, rá csak az őszi szezonban számíthatunk, illetve Lakatos Benjáminnak a hétközi edzésen eltört az arccsontja, szerencsére, rá nem vár hosszabb kihagyás – értékelt a tréner.

Felkészülési mérkőzés
DEAC–Termálfürdő FC Tiszaújváros 0–0
DEAC: Ratku ­– Soltész, Vincze, Herczku, Jankelics, Al-Sheraji, Papp G., Sándor, Virág, Szabó, Tochukwu.
Cserék: Tóth D. – Bényei, Lénárth, Trencsényi, Batta, Tóth D., Tomola, Kelemen.

Fotó: Szolnoki László