Nem tört meg a jég

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata az NB II harmadik fordulójában a Dorogot látta vendégül a Nagyerdei Stadionban. Az első félidőben ugyan megszereztük a vezetést, de a három pontot ellenfelünk zsebelte be.

A DEAC játékosai két vereséggel kezdték a szezont (a Soroksár és a Loki fektette két vállra együttesünket), ám Balogh Pál tanítványai fogadkoztak, hogy a harmadik játéknapon megkezdik a pontgyűjtést. Vezetőedzőnk ismét három belső védőt vezényelt a kezdőbe, a hátsó alakzat két szélén ezúttal Balogh Krisztián és Karikás Krisztián jutott szóhoz.

A meccs elején Sigér Ákos veszélyeztetett egy távoli lövéssel, ami a jobb kapufa mellett zúgott el. A nyolcadik percben Takács végzett el egy szabadrúgást, a labda az oldalhálót érintette. Az első negyedóra végén Szabados kapuja előtt alakult ki kisebb tűzijáték, kapusunk kétszer is védett. Nem sokkal később Girsik passzánál kellett észnél lennie a védelemnek. Az ivószünetet követően megszereztük a vezetést: Balogh Krisztián kb. 16 méterről vágta be a játékszert a jobb felsőbe.

Székely duplázhatta volna meg a fórt, de elhibázta a nagy lehetőséget. Az első félidőben egyenlíteni tudtak a vendégek, Beliczky harcolt ki tizenegyest, Lénárt pedig élt a sansszal.

A második játékrészben a Komárom-Esztergom megyeiek fordítottak, Szabadosról egy hárítást követően kipattant a labda, ezt pedig Girsik góllal büntette. A folytatásban sokáig a mezőnyben zajlott a küzdelem, majd Sigér tesztelte Mursits Rolandot, aki állta a sarat.

Balogh Pál legénysége legközelebb a Siófok otthonában vizitál, a mérkőzést jövő vasárnap rendezik meg 19 órától.

DEAC-Dorog 1-2 (1-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Játékvezető: Takács Tamás.
DEAC: Szabados – Karikás (Damásdi, 63.) Belényesi, Szabó K., Soltész, Balogh K. – Székely D., Spitzmüller (Nagy K., 63.) Takács P., Sigér Á. – Burai (Urbin, 73.). Vezetőedző: Balogh Pál
Dorog: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Varju, Zabari – Tóth B., Lénárth – Beliczky (Vígh, 80.), Kovács M., (Mészáros Á., 41.) Papp M. – Girsik (Szerencsi, 74.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerzők: Balogh K. (26.),ill. Lénárth (40. – 11-esből), Girsik (51.)
Sárga lap: Szabó K. (39.), Lénárth (32.), Varju (73.)

Fotók: Derencsényi István