Nem tudtuk megszakítani a gyirmótiak jó sorozatát

A válogatott szünet után a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Gyirmót otthonában vendégeskedett. A három pont sorsa már az első félidőben eldőlt, hiszen ellenfelünk háromgólos előnnyel mehetett a pihenőre.

Nem várt könnyű meccs együttesünkre, hiszen a gyirmótiak hazai pályán idég még nem szenvedtek vereséget. Csertői Aurél legénysége többek között a Lokit is két vállra fektette az ALCUFER Stadionban. A DEAC kezdőjében ebben a szezonban először szerepelt Rezes László, a sérüléséből visszatérő Székely Dávid a kispadon kapott helyet. A keretbe bekerült Kiss Bence, akinek az átigazolása az előző héten vált biztossá.

A mérkőzés első komolyabb helyzete Szatmári előtt adódott, aki 13 méterről higgadtan vette be Acsádi kapuját. Az első félidő derekán ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást: Takács kísérlete a sorfalban halt el, a lepattanóból pedig villámgyors kontrát vezettek a hazaiak, az i-re a pontot Heffler Norbert tette fel. A 41. minutumban még távolabb kerültünk a pontszerzéstől: Szatmári lövését kiütötte Acsádi, a labda Nagy Patrik elé került, ő pedig élt a sansszal.

A második játékrész elején Balogh Pál tanítványai próbáltak faragni a hátrányukon. Rezes és Urbin lövését hárította Rusák, míg Takács Péter bombája a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. Ugyan a Gyirmót győzelme nem igazán forgott veszélyben, de a szépítésre talán rászolgáltunk volna. A végjátékban még egyszer bevették a gyirmótiak Acsádi kapuját, de a játékvezető leshelyzet miatt nem adta meg a találatot.

A DEAC a következő fordulóban a Kazincbarcikát fogadja a Nagyerdei Stadionban, az ütközet szerdán 16 órakor kezdődik.

Gyirmót FC Győr-DEAC 3-0 (3-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 300 néző. Játékvezető: Kovács Imre.
Gyirmót: Rusák – Major, Hudák, Széles, Szegi – Nagy P. (Vass 73.), Lázár P., Szatmári – Herjeczki (Nagy Kristóf 83.), Varga B. (Simon A. 78.), Heffler. Vezetőedző: Csertői Aurél.
DEAC: Acsádi – Balogh K., Belényesi, Szabó K. (Nagy Z. a szünetben), Sándor – Nagy Krisztián, Spitzmüller, Takács P., Rezes (Székely 67.) – Urbin, Burai (Kiss B. 81.). Vezetőedző: Balogh Pál.
Gólszerző: Szatmári (9.), Heffler N. (24.), Nagy P. (41.)
Sárga lap: Varga B. (75.), ill. Takács P. (30.), Urbin (62.)

Fotó: Derencsényi István