Németországból hazatérő futballistával erősítettünk

A DEAC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Kiss Bence. A 19 éves játékos a TV Fürth 1860-tól érkezett, ahol két évet húzott le. A több poszton is bevethető játékos elmondta, a légióskodás során hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

Kiss Bence az alapozás során csatlakozott a Debreceni Egyetem alakulatához, a Békéscsaba elleni felkészülési találkozón például góllal bizonyította a rátermettségét. Az átigazolása – akaratunkon kívül – sokáig a levegőben lógott, de a Német Labdarúgó Szövetség végül áldását adta a transzferre, így Kiss hamarosan tétmeccsen is leteheti a névjegyét.

“Nehéz volt kívülről nézni a csapattársaimat, ám szeretném bizonyítani a szakmai stáb tagjainak, hogy számíthatnak rám, ezért minden edzésen a maximumot nyújtom. Nagyobb szerencsével több pontunk is lehetne, ám a játékunk folyamatosan fejlődik, ez pedig bizakodásra adhat okot. Több poszton is bevethető játékos vagyok: pályafutásom elején jobbhátvédként vetettek be, ezt követően középcsatár lettem. Manapság a támadószekció bal oldalán érzem magam otthonosan, itt tudom kamatoztatni a gyorsaságomat és a cselező képességemet. Bízom benne, hogy be tudok kerülni a keretbe, később pedig állandó játéklehetőségre vágyom” – nyilatkozta Kiss, aki korábban a Debreceni Labdarúgó Akadémián pallérozódott.

A fiatal futballista az előző két évben a légióskodásba is belekóstolhatott a TV Fürth 1860 alakulatánál.

“Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam Németországban, előnyömre vált az ott eltöltött időszak, rengeteget fejlődtem. Főleg a játék tempójában és a mentalitásban éreztem különbséget. Németül is megtanultam, ami szintén pozitív hozadéka az elmúlt két esztendőnek” – mutatott rá Kiss Bence.

Fotók: Derencsényi István