Nikitscher Tamás: Pozitívak az első benyomásaim

A napokban középpályással erősítette meg a keretét a Debreceni Egyetem együttese: a Lokitól érkező Nikitscher Tamás jó játékkal venné ki a részét az NB II-es tagság meghosszabbításából.

Kedden vált biztossá, hogy Nikitscher Tamás a DEAC-ban folytatja a pályafutását. A 20 esztendős futballistát a DVSC-től vettük kölcsön a szezon végéig. Nikitscher jelenleg csak NB III-as tapasztalattal rendelkezik a felnőttek között, ebben az idényben nyolc harmadosztályú bajnokin jutott szóhoz a kis Lokiban.

“Szerettem volna magasabb szinten kipróbálni magam, így kapóra jött a DEAC ajánlata” – kezdte a beszélgetést új játékosunk. “Néhány napja jött ez a lehetőség, kicsit meg is lepődtem. Az első benyomásaim pozitívak, sok embert ismertem már, így a beilleszkedéssel nem lesz gondom. Szerencsére egy befogadó közegbe csöppentem, mindenki barátságosan fogadott. Úgy érzem, itt minden körülmény adott ahhoz, hogy fejlődjek” – mutatott rá Nikitscher.

A fiatal futballista főleg a középpályán érzi magát otthonosan, de ha a helyzet úgy hozza, az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba.

“Az egyik erősségemnek a fejjátékomat tartom. Technikailag sokat fejlődtem a Lokinál, jó a térlátásom, amit a kulcspasszoknál tudok kamatoztatni. Korábban már előfordult, hogy centerként és hamis kilencesként vetettek be” – fogalmazott Nikitscher.

A Debreceni Egyetem gárdája kilenc forduló után a tizenkilencedik pozícióban áll a táblázaton. Spitzmüllerék hét összecsapáson nem tudtak pontot szerezni, de a Nyíregyházát és a Győrt két vállra fektették.

“Figyeltem a csapat teljesítményét, több játékossal is beszélgettem a találkozókról. Meggyőződésem, hogy nagyobb szerencsével több pontunk is lehetne. Bízom benne, hogy sikerül kiharcolnunk a bennmaradást, és minél előkelőbb helyen tudunk zárni. Ehhez jó játékkal, és reményeim szerint gólokkal és gólpasszokkal tudok hozzájárulni” – zárta mondandóját Nikitscher Tamás.

Fotók: Derencsényi István