Ott folytatnánk, ahol tavaly abbahagytuk

A Debreceni Egyetem labdarúgói megkezdik a tavaszi idényt. Schön László együttese a Hatvannal csap össze szombaton 14.30-tól. A főpróbánk remekül sikerült, hiszen az NB II-es Békéscsabát 3-2-re győztük le.

Az előző hétvégén folytatódott a küzdelem az NB III Keleti csoportjában. Az Ózd kizárása miatt a második helyen álló DEAC szabadnapos volt a 18. fordulóban. A debreceni futballisták az őszi szezonban kiválóan szerepeltek, Bárányék tizenhat meccsükből tizenegyet megnyertek, a mérleget két döntetlen és három vereség teszi teljessé. A csapatunknál a holtszezon során edzőváltás történt: a Győrbe távozó Kondás Elemér helyét Schön László vette át. Schön a Hatvannal vívott bajnokin debütálhat a DEAC kispadján tétmeccsen. Ellenfelünk a kiesés elől menekül, a 2020-as esztendőt az Eger elleni 0-0-s döntetlennel nyitották a Heves megyeiek.

“Nagyon várjuk már az év első bajnokiját. Egy nehéz helyzetben lévő alakulat vár ránk, emiatt sem számítok könnyű mérkőzésre. Úgy gondolom, az aktuális forma dönthet. A hatvani csapatot immáron Gulyás Gábor irányítja. Jó viszonyt ápolok Gáborral, a napokban is beszélgettem vele. Nem hiszem, hogy csak a védekezésre összpontosítana riválisunk, bátor játékot várok a Hatvantól. Nincs okom az izgalomra, ugyanis szerintem jól sikerült a felkészülésünk. A célunk elérése érdekében minden találkozónkat meg kell nyernünk, amire képesnek is tartom a fiúkat. Valószínűleg teljes kerettel tudunk elutazni a bajnokira, bár kisebb sérülések akadnak” – mondta a vezetőedzőnk.

A DEAC a másodosztályban érdekelt Békéscsaba otthonában zárta a felkészülési mérkőzések sorát. Labdarúgóink 3-2-es győzelmet arattak a lila-fehérek ellen, ez a siker is építheti az önbizalmunkat.

“Az eredmény mellett a csapat hozzáállását és a taktikai fegyelmezettségét sem érhette kritika. A Csaba előtt a szintén NB II-es Budaörssel is találkoztunk a tél során. Ezeken a találkozókon lemérhettünk, jelenleg hol tartunk az egy osztállyal feljebb szereplő alakulatokhoz képest. A többi edzőmeccs szintén hasznos volt, hiszen minden játékosomat megismerhettem, valamint ők is képet kaphattak a futballról alkotott filozófiámról. Szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis minden poszton gyakorlatilag két azonos képességű labdarúgó áll a rendelkezésemre” – mutatott rá Schön László.

Magyarországon szerdán veszélyhelyzet lépett életbe, így a sporteseményekre nem mehetnek nézők. Ebből kifolyólag a Hatvan-DEAC ütközet is zárt kapus lesz. Schön László szerint ez az intézkedés nem fogja döntően befolyásolni a bajnokit. Hozzátette, a játékosoknak ki kell zárniuk a külső körülményeket. A Hatvanról egyébként kellemes emlékeink vannak, hiszen augusztus végén 3-0-ra vertük következő ellenlábasunkat. A cívisvárosban Bárány Donát duplázni tudott, rajta kívül Bíró Péter vette be a hatvani kaput. Hasonló végeredményt most is zokszó nélkül elfogadnánk.

NB III Keleti csoport 19. forduló
FC Hatvan-DEAC
2020. 03. 14. (szombat) 14:30