Pont nélkül kellett távoznunk

Sényőn játszott a DEAC, nem termett babér a mienknek idegenben.

A Sényő-Carnifex FC otthonában lépett pályára a DEAC az NB III Keleti csoportjában, a mieink a DVSC II elleni találkozó után utaztak el a pontokért. Ahogyan azt a beharangozókban megírtuk, azt nyilatkozta támadónk, Rauf Al-Sheraji, nem volt más választása a fekete-fehéreknek, mint a jobb szereplés, hiszen a legutóbbi két mérkőzésen csak egy pont termett számukra. Nem is ment rosszul a Debrecennek, ám érezhető volt, hogy a házigazdák frissebbek, a DEAC viszont igyekezte gólra váltani fölényét. A vendégek jobban játszottak, de a viszonylag, eseménytelen, ritmustalan első félidőben nem tudtak betalálni.

Fordulás után várható volt, hogy a pihentebb ellenfél kerekedik felül, ennek ellenére a DEAC-nak voltak nagyobb lehetőségei. Mintegy tíz perc telt a szünet után, amikor Sándor Tamás kettős cserére szánta el magát, nem titkolván, győzni mentünk Sényőre. Sajnos bő negyedórával a vége előtt megszerezte a vezetést a hazai gárda: Kapacina lőtte a labdát a hálónkba. Innentől kezdve égett a ház, olykor vitatható bírói ítéletek is születtek, de a Sényő tartotta tarsolyában a pontokat. A következő, 26. fordulóban a DEAC itthon játszik a Karcaggal, vasárnap 14 órakor.

– Több lehetőségünk sem volt elég arra, hogy góét rúgjunk. Ők egyszer jutottak el gólhelyzetig, és ezzel megnyerték a mérkőzést. Sajnos, meddő volt a mezőfölényünk, volt egy vitatható eset 0-0-nál az ellenfél tizenhatosán belül, de ezeket nekünk nem szokták lefújni. Nem tudtunk igazán nagy helyzeteket kialakítani, mert rossz minőségű volt a pálya, inkább hosszabb labdákkal próbáltunk operálni. Nem érdemeltünk győzelmet, ám ebben a szezonban az ilyen meccseket döntetlenre sem tudjuk menteni – nyilatkozta Sándor Tamás vezetőedző.

NB III Keleti csoport, 25. forduló
Sényő-Carniflex FC-DEAC 1-0 (0-0)
DEAC: Ratku – Bényei, Orosz, Ujvárosi Á., Jankelic (Tóth 89.) – Al-Sheraji, Sándor, Kónya (Szabó 81.), Molnár (Virág 55.), Trencsényi (Wente 55.) – Kerekes.
Gól: Kapacina (74.)