Pont nélkül távoztunk Hatvanból

A házigazdák három góljára csak eggyel tudott válaszolni a DEAC.

A korábban a Lokinál pályaedzőként dolgozó Zoran Szpisljak csapata, az újonc FC Hatvan fogadta a DEAC-ot a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában. A 18. fordulót megelőzően a debreceniek döntetlent játszottak hazai pályán a Kisvárda II.-vel, a házigazdák pedig Körösladányban szenvedtek 3-1-es vereséget.

Erőteljes cívisvárosi fölényben teltek a mérkőzés első percei: Lakatos Benjámin veszélyeztetett kétszer is szöglet után. Alig valamivel később Sándor Tamás lépett ki a védők között és közelről kevéssel lőtt a bal kapufa mellé. Az első apróbb hazai lehetőségre 10 percet kellett várni, ám a félidő második felére feljött az FC Hatvan és átvette az irányítást. Olyannyira, hogy a 38. percben Sáfrány Kristóf a jobb alsó sarokba tekert. A szünet előtti másodpercekben azonban jött az egyetemi alakulat válasza, Korhut Mihály 17 méteres szabadrúgásból gyönyörű mozdulattal csavart a bal felsőbe!

A második játékrész elején kettős cserét eszközölt Sándor Tamás vezetőedző, mégis rosszul indult számunkra a második etap, ugyanis újra megszerezte a vezetést a Hatvan, Dinya Kristóf köszönt be Ratku Rolandnak. A Debrecen igyekezett mindent megtenni a mielőbbi egyenlítés érdekében, ám újfent hatvani gól következett, ezúttal Szanku Kristóf volt eredményes. A harmadik találat után újabb kettős DEAC-csere zajlott le, majd még egy támadó jött be, de képtelenek voltunk betalálni a folytatásban, ezért pont nélkül kellett távoznunk az FC Hatvan pályájáról.

– Részünkről csupán az első 12 perc volt futball, utána akaratgyenge, szégyenteljes teljesítményt nyújtottunk, aminek nem tudom az okát. Egyszerű focit játszott a Hatvan, felrúgták a labdákat Sáfrány Kristófra, aki végig “terrorban tartotta” teljesítményével három belső védőnket. A támadóink továbbra is góltalanok, ha így játszunk, nincs értelme a dobogós helyezésről álmodoznunk – nyilatkozta Sándor Tamás vezetőedző.

NB III Keleti csoport, 18. forduló
FC Hatvan-DEAC 3-1 (1-1)
DEAC: Ratku – Bényei (Jankelic 46.), Ujvárosi, Soltész (Orosz 70.), Korhut – Lakatos, Sándor, Kónya, Al-Sheraji (Bidzilya 62.) – Szabó (Kerekes 62.), Horváth (Trencsényi 46.).
Gól: Sáfrány (38.), Dinka (50.), Szanku (61.), illetve Korhut (45.)