Pontosztozkodás a rangadón

Fiókcsapatunk döntetlennel zárta a vármegyei bajnokság 14. fordulójában a Hajdúsámson elleni mérkőzést.

Elkapta a fonalat második számú csapatunk, a legutóbbi három fordulóban mind a kilenc pontot begyűjtötték, ennek köszönhetően zárkózva az élmezőnyhöz, az 5. helyről várhatták a következő párharcot. Erre szombaton került sor, mely játéknapon a közvetlen rivális Hajdúsámsont fogadták Katona László legényei. Az eső és a sáros, mély talaj nem könnyítette meg a csapatok dolgát, ennek ellenére egy jó mérkőzést láthattak mindazok, akik a helyszínen tekintették meg az összecsapást.

Gyors gólváltással indult a mérkőzés, Orosz Marcell 4. percben megszerezte a vezetést, ám két minutum elteltével válaszoltak a vendégek. A következő percekben inkább a Hajdúsámson dominált, ám ahogy telt az idő, magára talált csapatunk, beindult a gépezet, egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. Mindkét kapu többször veszélybe került, ám a félidő végéig már nem zördültek meg a hálók.

Szünet után sem változott a játék képe, továbbra sem találtak egymáson fogást a csapatok. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ám egyik fél sem tudta a labdát a vonalon túlra juttatni. Az utolsó negyedórában a mieink domináltak, ha pontosabbak a végjátékoknál, el is dönthették volna a mérkőzést, ám a gólok számában nem történt változás, a csapatok megosztoztak a pontokon.

Vármegyei I. osztály felnőtt 14. forduló

DEAC-II – Hajdúsámson: 1-1 (1-1)

DEAC-II: Varga – Hamza, Bencze, Aisam Us, Bárány (Harcsa 85’), Ratku, Sinyi (Kiss M. 85’), Pinczés (Víg 63’), Orosz, Dari, Almási

Edző: Katona László

Gólszerző: Orosz 4’

Katona László: A pálya talaja az esőzés miatt nem kedvezett a játékunknak, ráadásul előttünk az ifik meccse is alaposan megviselte a játékteret. Ennek oka, hogy inkább a küzdelem dominált, ennek ellenére élvezhető volt a mérkőzés. A gólváltás után inkább ellenfelünk akarata érvényesült, de a félidő közepétől felvettük a meccs ritmusát, kiegyenlítődött a játék, helyzetek mindkét oldalon adódtak. Az utolsó negyedórában fölénybe kerültünk, el is dönthettük volna a párharcot, de lehetőségeinket nem tudtuk gólra váltani. Egészében nézve a mérkőzést, igazságos eredmény született.