Pozitív tapasztalatok a közös edzésekről

Ugyan még nem lehet tudni, hogy mikor folytatódhat a pontvadászat, de a Debreceni Egyetem labdarúgói 5-6 fős csoportokban tréningeznek. Schön László vezetőedző elmondta, a játékosok nagy örömmel vetették bele magukat a munkába.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az NB III Keleti csoportjában szereplő futballistáink megkezdték a közös tréningeket. Schön László játékosai a különböző előírásokat szigorúan betartva vesznek részt a foglalkozásokon.

“A futballisták és a szakmai stáb tagjai is átestek a koronavírus-teszten, szerencsére az eredmények negatívak lettek. Az edzések előtt kötelező lázmérés zajlik. A fiúk nem használhatják az öltözőt, tartják az ideális távolságot, valamint a kézfogások is elmaradnak. Akinek bármilyen egészségügyi problémája van, nem jöhet ki a pályára” – vágott bele Schön László. “Ezen a héten hétfőn, kedden és szerdán tartottunk edzéseket, csütörtökön és pénteken otthon készülnek a játékosok. Délelőttönként két, délutánonként pedig egy csoport tréningezett. Pozitív tapasztalatokkal gazdagodtam, bár a srácokon érződött a hosszú kihagyás, ami nem meglepő, ha nincs meg a kellő mennyiségű labdaérintés. Ám a javulás ebből a szempontból is érzékelhető. Mindenki örömmel vágott bele a munkába, nagyon vártuk már ezt a lehetőséget” – mondta a vezetőedzőnk, aki hozzátette az utóbbi hetekben labdarúgóink becsülettel dolgoztak, ennek köszönhetően pedig az állóképességüket szinten tudták tartani.

A DEAC az első helyen áll a táblázaton. A Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-án jelentette be, hogy a koronavírus miatt határozatlan ideig szünetelnek a honi bajnokságok. A folytatással kapcsolatban hivatalos tájékoztatást még nem adott ki az MLSZ.

“Különböző pletykákat ugyan hallottunk, de ezekkel nem érdemes foglalkozni. Várjuk a bejelentést. Abban biztos vagyok, hogy a legjobb döntést fogják meghozni az elöljárók ebben a helyzetben” – mutatott rá Schön László.

Az edzésről készült képeket itt lehet megtekinteni!