Próbajátékosok is feltűntek az első edzésen

Sándor Tamás elmondta, hogy a Debreceni Egyetem alakulata előzni szeretne a tabellán.

Vasárnap már beszámoltunk arról, hogy az NB III Keleti csoportjában a harmadik helyen álló DEAC labdarúgóinak véget ért a téli pihenőjük. Sándor Tamás legénysége az alapozást orvosi vizsgálatokkal és egy megbeszéléssel indította. A munka érdemi része hétfőn vette kezdetét. Futballistáink az edzés első szakaszában a DESOK-ban mozgathatták meg az izmaikat, ezt követően pedig a műfüves pályára mentek át.

Próbajátékosok is érkeztek hozzánk, amint egy igazolás biztossá válik, honlapunkon azonnal jelezni fogjuk.

A srácok a téli pihenőre kaptak házi feladatot, amit a jelek szerint becsületesen el is végeztek. A felmérések eredményei bizakodásra adhatnak okot. Ezen a héten napi egy tréning szerepel a programban, de a jövő héten már lesznek olyan napok, amelyeken két foglalkozás vár a csapatra. A felkészülés során ugyanazon az úton haladunk, amin tavaly elindultunk. A Balmazújváros elleni szombati edzőmeccsen a terveink szerint mindenki negyvenöt percet kap a bizonyításra. Lesznek változások a keretünkben, az már eldőlt, hogy Szabó János inkább a tanulmányaira fog koncentrálni, így rá már nem számíthatunk. Jelenleg úgy tűnik, hogy egyedül a csatárposztra nem tervezünk erősítést. Az őszi idény második felében a sérülés – és a betegséghullámmal meggyűlt a bajunk. A kazincbarcikaiak eléggé elhúztak, őket nem igazán lehet már befogni. Szeretnénk a második helyre fellépni, de ahhoz az kell, hogy az összes játékos egészséges maradjon a bajnokság végéig – nyilatkozta Sándor Tamás.

A szakember annak örülhet, hogy a régóta maródi Csányi Ádámra és Lakatos Benjáminra is számíthat a tavaszi szezonban.

Jelenleg úgy fest, hogy mindketten száz százalékos állapotban vannak. Amennyiben Csányi Ádám azt a teljesítményt nyújtja, amit az idény elején, akkor nagy potenciál lehet benne. Lakatos Beni sérülten érkezett hozzánk, Bényei Balázs és Papp Feri kiesése miatt elképzelhető, hogy túl korán lépett pályára, de nem volt más választásunk – zárta mondandóját a vezetőedző.

Derencsényi István fotói a mai edzésről