Rutinos középpályást igazolt a DEAC

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata az NB II-ben szerepel a 2020/2021-es szezonban. Együttesünk első nyári szerzeménye Takács Péter, akivel klubunk kétéves szerződést kötött. Az U20-as vb-bronzéremmel rendelkező középpályás úgy véli, a DEAC kellemes meglepetést okozhat a másodosztályban.

Takács Péter az MTK-ban nevelkedett, de a Diósgyőr színeiben mutatkozott be az élvonalban. Pályafutása alatt összesen 126 mérkőzésen lépett pályára a legmagasabb osztályban, és hét gólt szerzett. A DVTK-tól – az akkor még szintén NB I-es – Pápára vezetett az útja. A harminc esztendős középpályás később megfordult többek között a Mezőkövesd, a Békéscsaba és a Kazincbarcika együttesében is. A DEAC-hoz a Dorogtól érkezik.

A hírek szerint korábban is szó volt arról, hogy Debrecenben szerepelj.

Takács Péter: Valóban, a Loki tizenegy évvel ezelőtt felvette velem a kapcsolatot, de akkor meghiúsult az átigazolás. Ez meglehetősen régi történet, de most nagyon boldog vagyok, hogy a DEAC-ban folytathatom a pályafutásomat. Több csapat is megkeresett, ám új klubom ajánlata prioritást élvezett. Kiváló körülmények között minőségi munkát végezhetünk. Szeretnék egyetemen tanulni, valószínűleg erre is lehetőségem nyílik Debrecenben. Tetszik a város, több barátom is itt él.

Balogh Pálhoz hasonlóan te is Dorogról érkezel. A tréner személye szerepet játszott a döntésedben?

Takács Péter: Nyilván ez is meghatározó szempont volt. Amikor megtudtam, hogy Balogh Pál irányítja a DEAC-ot, még inkább azt éreztem, ez lesz a legjobb választás.

 

Hétfőn megkezdtétek a felkészülést a következő idényre.

Takács Péter: Abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy Dorogon tréningezhettem, így nem volt annyira megterhelő az első hét. Az első foglalkozások főleg a ráhangolódás jegyében zajlottak, a keményebb munka a folytatásban jön.

Rutinos játékosnak számítasz. Hogyan tudnád meghatározni a játékstílusodat?

Takács Péter: Az MTK-ban nevelkedtem, így a kék-fehérekre jellemző technikás futballt kedvelem. Képzett labdarúgónak tartom magam, olyan ember vagyok, aki csínes helyzetekben is igyekszik megjátszani a labdát. Persze, ha a helyzet úgy kívánja, a “piszkos munkát” is elvégzem. Ahogy te is mondtad komoly tapasztalattal rendelkezem, ezt próbálom kamatoztatni, és szeretném segíteni a fiatalokat.

Milyen célokkal várod a szezont?

Takács Péter: Újoncként indulunk az NB II-ben, így elsődleges feladatunknak a bennmaradás kivívását tartom. Az első edzéseket látva bizakodó vagyok, szerintem a DEAC üde színfoltja lehet a mezőnynek. Bízom benne, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak, gólokkal és gólpasszokkal akarom meghálálni a bizalmat.

Tagja voltál annak az U20-as válogatottnak, amely 2009-ben bronzérmet szerzett a világbajnokságon.

Takács Péter: Nagyon hálás vagyok, hogy egy évvel fiatalabbként is bekerültem a keretbe. Remek játékosok alkották a válogatottat, elég csak Gulácsi Péter nevét megemlíteni. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtam Egyiptomban. Kiemelt helyen őrzöm a medált, de nem vagyok az a típus, aki állandóan ezt nézegeti. A múlt helyett a jelenben élek. Sok korábbi csapattársammal egyébként heti szinten szoktam beszélgetni.

Fotók: Derencsényi István