Rutinos védő a második nyári érkezőnk

A hátsó alakzat több pontján is bevethető Aranyos Mózes egy évre szóló kontraktust kötött a Debreceni Egyetem alakulatával.

Épül a labdarúgócsapatunk kerete a következő szezonra. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Kónya Márk nálunk folytatja a karrierjét, ezúttal pedig Aranyos Mózes érkezését jelenthetjük be. A 27 éves futballista a Debreceni Labdarúgó Akadémián nevelkedett, majd többek között a Balmazújvárosban, a Rákosmentében, illetve a Dabas-Gyónban is megfordult. Aranyos az előző idényt a Jászberény gárdájában kezdte, aztán télen az ESMTK-hoz került, a két együttesben 34 NB III-as meccsen jutott szóhoz, és négy gólt szerzett.

Rengeteg szép emlék köt Debrecenhez, emiatt is örülök annak, hogy a DEAC-hoz igazolhattam. Tetszettek a tervek, amiket Pöszmet Tibor sportigazgató és Sándor Tamás vezetőedző felvázoltak nekem, így nem sokáig gondolkodtam az ajánlaton. Idén végeztem el a labdarúgóedző alapszakot a TF-en, az is elképzelhető, hogy a Debreceni Egyetemen folytatom a tanulmányaimat. Egy sokra hivatott csapathoz kerültem, amely kiváló körülmények között dolgozhat. Harcias, nagy munkabírású játékosnak tartom magam, a védelem közepén és a szélén sem jövök zavarba. A beilleszkedés nem okoz majd gondot, mivel több csapattársamat ismerem már. Tudom, hogy a DEAC az előző szezonban remekül szerepelt, jó lenne ha ezt megismételnénk, esetleg túlszárnyalnánk – nyilatkozta Aranyos, akivel egyéves szerződést kötöttünk.

Együttesünk szombaton a kis Loki elleni edzőmeccsen 5-0-s győzelmet aratott. A találkozón Aranyos Mózes egy félidőt töltött a pályán.

Különleges volt nekem ez a találkozó, mivel először szerepelhettem új csapatomban. Nyilván örülünk a diadalnak, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni – zárta mondandóját a ballábas hátvéd.