Sándor Tamás: A szív diadala volt

A feljutásra pályázó Gyirmót ellen ért el 1-1-es döntetlent a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata. A bravúros pontszerzés után a vezetőedző érthetően elégedett volt a pályán nyújtott teljesítmény miatt.

Szerda délután a DEAC a legjobb formában érkező Gyirmót együttesét fogadta a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában. Az első félidőben mindkét csapat támadó szellemben lépett pályára, ennek megfelelően a fehér mezes hazai csapat a 22. percben Papp Ferenc fejesével megszerezte a vezetést. Az előny nem tartott sokáig, hiszen a vendégek 4 perccel később Simon András közeli lövésével gyorsan egalizáltak. A meccs végig lüktető és harcias játékot hozott. Mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést a második félidőben, erre legnagyobb esélye a vendéggárdának volt, de az utolsó percben megítélt büntető kimaradt, ezzel a DEAC rendkívül értékes egy pontot szerzett.

A bravúros döntetlen után elégedetten nyilatkozott a hazaiak vezetőedzője, Sándor Tamás.

A szív diadala volt ez a mérkőzés – kezdte a szakvezető. – Azt sajnálom, hogy nem mostanában kezdődik a bajnokság. Nagyon harcosan és jól játszottunk egy jobb erőből álló csapat ellen. Küzdeni kellett az utolsó pillanatokig. Szerencsénk is volt azzal, hogy a végén kimaradt a büntető, de úgy gondolom, a sors igazságot szolgáltatott, mivel az esetet megelőzően szabálytalanságot követtek el ellenünk. Megérdemelten szereztünk fontos egy pontot. Igaz, nekünk az lenne a legjobb, ha mérkőzéseket nyernénk, de az ellenfél kiléte miatt volt nagy diadal ez a mai mérkőzés, ami a későbbiekben nagy lökést adhat. Gratulálok a srácoknak, mert mindenki odatette a szívét, lelkét és küzdött a végletekig” – zárta értékelését Sándor Tamás.

A DEAC labdarúgócsapata legközelebb vasárnap 17 órakor lép páyára a Kazincbarcika vendégeként.

Szűcs Levente

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL