Sándor Tamás: Nagyon jó felfogásban játszottak a fiúk

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata szerda délután harmadszor diadalmaskodott az NB II-ben.

Egy korty az élet vízéből – talán így is lehetne jellemezni a Szentlőrinc elleni 1-0-s sikerünket. Együttesünk Spitzmüller István találatával fektette két vállra a szintén újonc baranyaiakat a sokak által kiesési rangadónak nevezett ütközeten. Nagy Krisztiánék ezt megelőzően augusztus végén tudták győztesen elhagyni a játékteret a bajnokságban. A kilenc egységgel rendelkező DEAC ugyan még mindig a táblázat utolsó helyén áll, de a rossz széria lezárásából talán önbizalmat meríthetnek labdarúgóink.

“Egy győzelem nyilván nem elég, ezzel még nem vagyunk sokkal előrébb” – kezdte nyilatkozatát Sándor Tamás a lefújás után. “Bízom benne, hogy a játékosokat fel fogja dobni ez az eredmény. Nagyon jó felfogásban játszottak a srácok, minden olyan dolgot, amit a meccs előtt megbeszéltünk, betartottak. Az is örömteli, hogy végre sikerült lehoznunk egy találkozót kapott gól nélkül” – hangsúlyozta a vezetőedző.

A válogatott szünet előtt még Kaposváron lépünk pályára vasárnap 17 órától. A Rákóczi az előző idényben a legmagasabb osztályban szerepelt, de jelen pillanatban csak a 13. pozíciót birtokolja az NB II-ben.

“Nyilván nekünk minden összecsapás nehéznek ígérkezik. Dolgoznunk kell azért, hogy igazán érett és eredményes csapattá váljon a DEAC. Kaposváron is hajtani kell a sikerért, aztán meglátjuk, hogy végül mit tudunk kihozni a meccsből” – zárta mondandóját Sándor Tamás.

Fotók: Derencsényi István