Sándor Tamás: nem sokat gondolkodtam a folytatáson

A vezetőedző elárulta, a Debreceni Egyetem csapata június végén kezdheti meg a felkészülést.

A DEAC futballistái újoncként vágtak neki az NB II-nek a 2020/2021-es szezonban. Együttesünk 38 forduló alatt 23 pontot gyűjtött, ez a mennyiség pedig nem volt elegendő a másodosztályú tagság meghosszabbításához. Spitzmüller Istvánék hajrája némi szépségtapaszt jelentett, hiszen az utolsó öt játéknap során veretlenek maradtak.

“Az eredményesség tekintetében természetesen maradt bennem hiányérzet, de ezt leszámítva jó tapasztalatokkal gazdagodtam – kezdte az értékelést Sándor Tamás, aki október vége óta irányítja együttesünket. – Azokat a dolgokat, amiket látni szerettem volna, a fiúk nagyjából megvalósították. Azt is érdemes kiemelni, hogy valódi csapatként funkcionáltunk, ami nekem különösen fontos. Márciusban a koronavírus miatt sajnos tíz játékos is kiesett, illetve akadtak sérültek is, és mivel szűk kerettel dolgozhattunk, eléggé megéreztük ezeket a nehézségeket. A tartásunkról sokat elárul, hogy a nagy vereségeket ennek ellenére is elkerültük. A világjárvány egyébként gyakran felborította az előzetes tervünket a kezdőcsapatot illetően. Sokan kérdezték tőlem, hogy mi változott nálunk az utolsó fordulókban, de erre nehéz válaszolni. Ősszel is sok alkalommal közel álltunk a pontszerzéshez, ám valamiért ezeket a meccseket elveszítettük. A veretlenségi sorozatunk egyébként még szebb is lehetne, ugyanis a Péccsel és a Budaörssel vívott ütközeteken főleg mi domináltunk. Hogy melyik találkozókat tudnám kiemelni? A sort a Kazincbarcika otthonában vívott kiesési rangadóval nyitnám, aminek a megnyerése vízválasztó lehetett volna, de az igazat megvallva gyenge napot fogtunk ki. Azt érdemes megjegyezni, hogy a következő héten lett tíz embernek is pozitív a tesztje, így elképzelhető, hogy a betegség már lappangott bennük Barcikán is. Amikor a Siófok érkezett hozzánk, súlyos játékvezetői tévedések sújtottak bennünket, szabályos gólt vettek el tőlünk, míg ellenfelünk véleményes tizenegyest kapott. Sovány vigasz, hogy a bajnoki után a bíró több meccsre szóló eltiltást kapott a hibái miatt. Az élvonalba feljutó Gyirmóttal hazai környezetben döntetlent játszottunk, ami egyértelműen a bravúr kategóriába sorolható, főleg úgy, hogy nem is futballoztunk annyira jól. A Szolnok legyőzése és a Budaörs elleni remi ugyancsak emlékezetes marad a számomra. Annak is örültem, hogy hétről hétre éreztem a fejlődést, főleg támadójátékban léptünk előre” – hangsúlyozta a vezetőedző.

Jelenleg labdarúgóink pihennek, de az elöljárók nem tétlenkednek, mivel javában zajlik az új keret kialakítása. Az már szinte biztosra vehető, hogy Sándor Tamás ül a kispadunkon a következő idényben is, hiszen a szóbeli megállapodás már megszületett.

“Nem sokat gondolkodtam a folytatáson, mivel hálás vagyok a vezetőségnek a belém fektetett bizalomért, ez volt az egyik oka annak, hogy maradok. Emellett nyugodtan dolgozhattunk a kollégáimmal, senki sem szólt bele a munkánkba, sőt, inkább bátorító szavakat kaptunk. Nehéz még arról nyilatkozni, hogy milyen összetételű gárdával vághatunk neki az NB III-nak. Amennyiben csak néhány változás lesz, jó eséllyel pályázhatnánk az első helyre. A bajnokság vége után még egy hétig edzettünk, a tervek szerint a felkészülés június 22-én és 23-án orvosi vizsgálatokkal kezdődik. A srácok házi feladatot is kapnak, ennek köszönhetően nem a nulláról indulunk majd. Bízom benne, hogy az alapozás elejére már közel végleges lesz a keret” – mutatott rá a szakember.

Sándor Tamás is igyekszik kihasználni a szünet kínálta lehetőségeket: a baráti társaságával és családjával Tiszafüreden fog eltölteni pár napot. Talán azt is sokan tudják edzőnkről, hogy a Wyrfarkas együttes oszlopos tagja, és az enyhítéseknek köszönhetően hamarosan ismét színpadra állhat.

“Elkezdtük a próbákat a srácokkal, és ha minden a tervek szerint megy, akkor a Campus Fesztiválon végre újra felléphetünk” – zárta mondandóját Sándor Tamás.