Sándor Tamás: Több szép pillanatot átélhettünk

A tréner elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata hamarosan megkezdi az alapozást.

A DEAC futballistái a második helyen zárták a 2021/22-es idényt az NB III Keleti csoportjában. Sándor Tamás legénysége 38 mérkőzésen 83 pontot gyűjtött. A bajnok Kazincbarcika mögött együttesünk lőtte a legtöbb gólt, valamint a kapott találatok szempontjából is a második pozícióban végzett a KBSC mögött. Sándor Tamás vezetőedzővel beszélgettünk az előző hónapok tanulságairól, illetve az új feladatokról.

Meglehetősen hosszú szezon ért véget néhány hete. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

– Az NB II-es kiesést követően a sok távozó miatt kis túlzással új csapatot kellett építenünk. Szerencsére jól erősítettünk, valamint megtaláltuk a megfelelő játékrendszert, így bizakodtunk a rajt előtt. Szerintem az őszi teljesítményünket nem érhette különösebb kritika, a harmadik pozícióból várhattuk a folytatást. Abban bíztunk, hogy a tavaszi idényben sikerül előrelépnünk, és ez összejött, mivel megszereztük az ezüstérmet. Annak külön örülök, hogy a játékunk tovább fejlődött, ezt például a kevesebb kapott gól is alátámasztja.

Rengeteg sérülés nehezítette a gárda életét. Ez mekkora problémát jelentett?

– Már korán elveszítettük Bényei Balázst, nem sokkal később pedig Papp Ferenc dőlt ki a sorból. Fiatal átlagéletkorú az együttesünk, így a két játékos rutinja egyes meccseken eléggé hiányzott. Előfordult, hogy kényszerű okokból bizonyos futballisták nem a saját posztjukon szerepeltek, ám ennek ellenére is megoldották a feladatukat. A szezon hajrájában a támadósorból estek ki labdarúgók, ám ez nem nyomta rá a bélyegét a produkciónkra.

Akadtak fölényes győzelmeink, emellett a Barcika elleni döntetlent is ki lehetne emelni, hiszen kilenc emberrel szereztünk pontot.

– Valóban több szép pillanatot átélhettünk. Pozitív gondolkodású ember vagyok, de azt sajnálom, hogy a Kazincbarcikával egyszer sem tudtunk ki-ki mérkőzést játszani a külső körülmények miatt. Kíváncsi lennék, hogy egyenlő feltételek mellett mire lettünk volna képesek a bajnok ellen. Persze ekkor sem lett volna biztos, hogy nyerünk, hiszen a Barcika abszolút kiemelkedett a mezőnyből, és megérdemelten lett aranyérmes.

– A keret mennyire alakulhat át a nyáron?

– Zajlanak az egyeztetések, konkrétumokról még nem tudok beszámolni. Akadnak játékosok, akik kölcsönben szerepeltek nálunk, valamint lejáró szerződésű futballisták is. Természetesen nyitott szemmel járunk, vannak kiszemeltjeink, akikkel pótolhatnánk az esetleges távozókat.

– A felkészülés mikor kezdődik?

– Június 27-én vágunk bele a munkába, de előtte házi feladatokat kell elvégezniük a srácoknak. Az első két héten csak szombaton lesz edzőmeccsünk, de a folytatásban nem zárható ki, hogy szerda-szombat ritmusban fogunk pályára lépni. Úgy tűnik, hogy többek között a Sényővel és a Tiszafüreddel is összecsapunk.

– Mi lehet a cél a következő idényben?

– Nehéz erre a kérdésre még válaszolni, hiszen azt sem tudjuk, hogy kikkel kerülünk egy csoportba. Az biztos, hogy a klubra jellemző filozófiát folytatjuk, vagyis főleg fiatal, a Debreceni Egyetemen tanuló tehetségeknek akarunk bizonyítási lehetőséget adni.

Biró Ádám

Fotók: Derencsényi István