Schön László: Az egyik szemem sír, a másik nevet

A Debreceni Egyetem labdarúgói a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntése szerint a következő idényben az NB II-ben állhatnak rajthoz. Schön László vezetőedző elmondta, jobb lett volna, ha a pályán harcolja ki az együttes a bajnoki címet.

Az MLSZ elöljárói hétfőn tiszta vizet öntöttek a pohárba. A szövetség úgy döntött, hogy csak az élvonalban szereplő csapatok fejezhetik be a szezont. Az NB III Keleti csoportját vezető DEAC szintet léphet, hiszen a következő idényben már a másodosztályban vitézkedhet.

“Nem lepett meg a bejelentés. Benne volt ez a forgatókönyv a pakliban” – szögezte le Schön László. “Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Jobban örülnénk, ha a pályán fejezhettük volna be a bajnokságot. Bizonyítani akartuk, hogy ebben a mezőnyben a DEAC a legerősebb. Ettől függetlenül természetesen mindenki nagyon boldog” – mondta a vezetőedzőnk, aki hozzátette, folyamatosan kapja a gratulációkat.

Együttesünk ebben az évben csak egy bajnokit játszhatott le. A Hatvan elleni 1-0-s diadalnak óriási jelentősége volt, hiszen ezzel a győzelemmel, valamint a Füzesgyarmat botlásának köszönhetően átvettük a vezetést a tabellán. A hatvaniakat egyébként Bárány Donát góljával tudtuk két vállra fektetni.

“Akkor még nem gondoltam, hogy ilyen fontos lesz ez a bajnoki. Jó érzés volt, hogy az élre álltunk. Nekem egyébként is mindig a következő meccs a leglényegesebb, nem szoktam nagyon előre gondolkodni” – mutatott rá Schön.

Labdarúgóinknak immáron negyedik hete csoportos edzéseket tart a szakmai stáb.

“Május 31-ig biztosan tréningezni fogunk, vagyis mindenkit alaposan fel tudunk térképezni. Jelenleg az előírt óvintézkedéseket követjük, tehát tartjuk a távolságot, az öltözőt nem használják a srácok. Heti három edzésen vesznek részt a fiúk. Nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan csapatszintű foglalkozások következnek” – árulta el a DEAC mestere.