Sigér Ákos: Bátor futballal fogunk előrukkolni!

A Kaposvár-Nyíregyháza mérkőzéssel szombaton elrajtol az NB II 2020/2021-es kiírása, a Debreceni Egyetem csapata vasárnap 17.30-tól Soroksáron lép pályára. Történelmi pillanat lesz ez, hiszen csapatunk először szerepel az egycsoportos másodosztályban.

Több szakértő is azt állítja, hogy minden idők egyik legszínvonalasabb NB II-es bajnoksága kezdődik a hétvégén. A húsz egyletből álló mezőnyben a DEAC is rajthoz áll, együttesünk az első fordulóban a Soroksár otthonában vendégeskedik. Ellenfelünk az előző idényben a tizedik helyen végzett, a 2018/2019-es szezonban pedig az elődöntőig jutott a Magyar Kupában. A Sori kerete a nyáron többek között Gengeliczki Gergővel és Lovrencsics Balázzsal bővült. Gengeliczki a védelem vezére lehet, míg Lovrencsicstől a gólokat várhatják a drukkerek. Lőrinczy Attila ellenben az élvonalba feljutott Budafokhoz igazolt, a távozása érzékeny veszteségnek számít, hiszen a 26 éves futballista hét találatot termelt a koronavírus miatt megkurtított bajnokságban.

Lipcsei Péter tanítványai a felkészülés során négy edzőmeccset játszottak: a Pécs elleni 2-2-es döntetlen mellett az ESMTK-t, a Győrt és az Európa-liga selejtezőjére készülő Puskás Akadémiát is legyőzték. Főleg a felcsútiak elleni 1-0-s diadal mutatja, hogy milyen kemény meccs vár a Debreceni Egyetem játékosaira a Szamosi Mihály Sporttelepen.

“Tisztában vagyunk a Soroksár eredménysorával, ám egy tétmérkőzés nem olyan, mint egy edzőmeccs” – szögezte le Sigér Ákos. “Szerencsére nekünk szintén jól sikerült a felkészülésünk, a Mezőkövesddel is felvettük a versenyt az előző héten. Az elmúlt napokban főleg a frissítésre helyeztük a hangsúlyt. Vetélytársunk stabil résztvevőnek számít a másodosztályban. Nem lesz könnyű dolgunk, de az a célunk, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza, hiszen egy jó rajtból sok erőt meríthetnénk. Az elmúlt napokban sokat készültünk a soroksáriak játékából. Nem igazán ismerhetnek minket, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet. Azt megígérhetem, hogy bátor futballal fogunk előrukkolni!”

Alakulatunknak újoncként a biztos bennmaradás kiharcolása lehet az elsődleges célja, de középpályásunk ettől mer nagyobbat álmodni.

“Bízom benne, hogy stabil középcsapat lesz a DEAC. Roppant erős gárdák indulnak a bajnokságban, szerintem nem lesznek nagy különbségek, bárki legyőzhet bárkit. Sokak szerint a DVSC és a Vasas kiemelkedik, de ezek az együttesek sem mehetnek biztosra. Szerencsére az új játékosaink hamar beilleszkedtek, megtalálták a közös hangot a csapattal. Úgy gondolom, jó közösséget alkotunk, és ez az egység a pályán is megmutatkozik majd” – nyilatkozta Sigér.

NB II 1. forduló
Soroksár SC-DEAC
2020. 08. 02. (vasárnap) 17:30, Szamosi Mihály Sporttelep