Sikeres szezonzáró

A Debreceni Egyetem alakulata magabiztos győzelemmel örvendeztette meg a szimpatizánsait.

A DEAC futballistái a 2021/22-es idény utolsó bajnokiján a Salgótarjánt látták vendégül vasárnap délután. Az már korábban eldőlt, hogy együttesünk a második helyen végez, így a szurkolóink abban bízhattak, hogy valódi örömfocinak lehetnek a szemtanúi.

Remekül kezdtük a találkozót, hiszen egy szöglet után Ujvárosi Ádám fejese kötött ki a vendégek kapujában a második percben. Ezt követően is mi domináltunk, a 10. minutumban Szabó Levente előtt adódott nagy lehetőség, de a lövését bravúrral védte ellenfelünk kapusa. Nem sokkal később Spitzmüller István tekerése ment mellé. A 31. percben közel jártunk ahhoz, hogy növeljük az előnyünket, de a Nógrád megyeiek egyik játékosa a gólvonalon állva mentett. A szünethez közeledve még akadtak ígéretes próbálkozásaink, ám az állás nem módosult.

A második félidőben már Ratku Roland őrizte a kapunkat. 16 éves tehetségünk ezen az összecsapáson mutatkozott be az NB III-ban. A térfélcsere után viszonylag hamar Spitzmüller küldte a labdát a bal alsó sarokba, ezzel megdupláztunk a fórunkat. A folytatásban sem változott a játék képe, főleg a Tarján térfelén vándorolt a labda. A fölényünk a 78. percben hozott újabb találatot, ekkor Jankelic adott forintos passzt Székely Dávidnak, aki higgadtan élt a lehetőséggel. Székely a lefújásig még megvillant egyszer, ezzel beállította a 4-0-s végeredményt.

A lefújást követően labdarúgóink és a szakmai stáb tagjai megkapták az ezüstérmüket.

NB III Keleti csoport 38. forduló
DEAC-SBTC 4-0 (1-0)
Gólszerzők:
Ujvárosi (2.), Spitzmüller (49.), Székely (78., 86.)
A DEAC összeállítása:
Deczki (Ratku, a szünetben) – Virág (Jankelic, 77.), Ujvárosi, Orosz – Lakatos, Spitzmüller (Sárosi, 58.), Gaczella, Rauf – Bidzilya (Papp, 88.), Szabó (Trencsényi, 58.), Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Derencsényi István