Spitzmüller gólja döntött

A Debreceni Egyetem alakulata győzelemmel hangolt a cívisvárosi derbire.

A DEAC futballistái három nyeretlenül megvívott bajnoki után vasárnap a Tiszafüredet látták vendégül. Ellenfelünknél bekerült a kezdőbe az a Kertész Tamás, aki az előző idényben még a csapatunkat erősítette.

Már az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a játék főleg a vendégek térfelén zajlott. Ám a 12. percben Tóth Dániel hibáját Barna Viktor büntethette volna meg, de a tizenhatos környékéről leadott lövése a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. Ezt követően Bereczki Dániel löketét hárította Tajti Bence, majd Spitzmüller István ígéretes helyzetből bombázott fölé. A 33. minutumban Sándor Tamás jobb oldalról érkező beadása után Bereczki lőtt mellé. Hat perccel később a végig aktívan futballozó Al-Sheraji Rauf Mohamedet kaszálták el a tizenhatoson belül, Takács Ákos sípja nem is maradt néma. Sajnos Spitzmüller nem tudott túljárni Tajti eszén, hiszen a tiszafüredi kapus védte a bal oldalba tartó próbálkozást. A jelenet után nem véletlenül rázta hevesen a kolompot a vendégek egyik lelkes szimpatizánsa. A szünet előtt még akadt egy kapu előtti kavarodás, ám ebből sem sikerült megszereznünk a vezetést.

A térfélcserét követően Rauf távolról eresztett el egy életerős kísérletet, de a tiszafüredi kapuvédőnek nem kellett játékba avatkoznia. Az 59. percben végre betaláltunk, Bereczki lekészítéséből Spitzmüller gurított a bal alsóba. A folytatásban sem változott a játék képe, bár nagy ziccert sokáig nem jegyezhettünk fel. Aztán a 83. percben Székely Dávid zárhatta volna le végleg a találkozót, de a bal alsóba tartó lövése nem jutott a gólvonalon túlra.

Sándor Tamás tanítványai fontos győzelmet arattak, ezzel visszatértek a helyes útra. Virág Ákosék a jövő héten a DVSC második csapatával mérkőznek meg a Nagyerdei Stadionban.

NB III Keleti csoport 14. forduló
DEAC-Tiszafüredi VSE 1-0 (0-0)
gólszerző: Spitzmüller (59.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész, Virág, Jankelic, Rauf – Sándor, Spitzmüller, Sárosi, Székely – Tochukwu (Bidzilya 89.), Bereczki (Sidibe 81.). Vezetőedző: Sándor Tamás.