Szabados István: Nincs idő a búslakodásra

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Soroksár otthonában lépett pályára vasárnap délután, a fővárosi túra során Balogh Pál együttese 1-0-s vereséget szenvedett. Szabados István szerint a sűrű programnak köszönhetően hamar lehetőség nyílik a javításra.

Sokáig úgy tűnt, a DEAC futballistái pontot szereznek a Soroksár elleni meccsen. Lipcsei Péter tanítványai több helyzetet is kidolgoztak a hétvégi ütközeten, de Szabados István állta a sarat. A 86. percben sajnos már kapusunk sem tudott segíteni, ekkor Pászka állította be az 1-0-s végeredményt.

“Alaposan bekezdett az ellenfelünk, az első tíz percben nagy nyomás nehezedett ránk. Ezt követően elkaptuk a fonalat, bár a hazaiak többet birtokolták a labdát. Hátul stabilnak éreztem a csapatot, ám a támadójátékkal akadtak gondjaink. Természetesen szomorú voltam a vereség miatt, de sokáig nem búslakodhatunk. Meglehetősen sűrű a menetrend, így akár már ezen a héten javíthatunk” – nyilatkozta Szabados.

Együttesünkre az elkövetkező napokban két bajnoki vár: szerdán a Lokival városi derbit vívunk, míg vasárnap a Dorog vizitál a Nagyerdei Stadionban. A hálóőrnek a DVSC elleni mérkőzés speciális lesz, hiszen több szállal kötődik a piros-fehér klubhoz.

“Erre a találkozóra is ugyanúgy koncentrálok, mint a többire: minél jobb teljesítményt akarok nyújtani. A Lokival játszottunk a felkészülés során, azon a meccsen kicsit szétestünk a második félidőben, ezt nem engedhetjük meg magunknak újra. Amennyiben stabilak leszünk, megnehezíthetjük a DVSC dolgát. Jelenleg csak a szerdai összecsapásra összpontosítunk” – zárta mondandóját a 22 éves hálóőr.

A Szabados által szóba hozott edzőmeccsen Kondás Elemér fiai 5-1-re diadalmaskodtak. A cívisvárosi rangadót szerdán 17 órától rendezik meg a Nagyerdei Stadionban.