Szabó Kornél: Harcos mentalitásra lesz szükség

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a válogatott szünet előtt még Kaposváron lép pályára, a bajnoki vasárnap 17 órától kezdődik.

Mázsás teher eshetett le futballistáink válláról szerdán, hiszen a Szentlőrinc elleni 1-0-s sikerrel megszakadt a hét vereségből álló sorozat a pontvadászatban. Sándor Tamás tanítványai a felzárkózást Kaposváron folytathatják. A Rákóczi az előző idényben még az NB I-ben szerepelt, a másodosztályban pedig a tizenharmadik helyen áll tizenöt fordulót követően. Ellenfelünknél nemrég edzőváltás történt, Waltner Róbert helyét a korábban a magyar válogatottat is dirigáló Várhidi Péter foglalta el a kispadon. A Somogy megyeiek leggólerősebb játékosa Balázs Zsolt, aki már hétszer köszönt be a mostani szezonban.

“Nagyon örültünk a Szentlőrinc elleni győzelemnek, amiért sokat dolgoztunk, és végre a szerencse is mellénk állt. Amiatt is boldogok lehettünk, hogy végre kapott gól nélkül zártunk egy bajnokit. Mindent megtettünk a három pont megszerzésének érdekében, erre a harcos mentalitásra lesz szükségünk a folytatásban is. Bízom benne, hogy vasárnap ott tudjuk folytatni, ahol szerdán abbahagytuk. A Kaposvárt jó csapatnak tartom, az előző szezonban még az NB I-ben szerepelt. Fontos lesz a stabil védekezés, emellett az adódó lehetőségeinkkel élnünk kell elöl. A válogatott mérkőzések miatt kisebb szünet lesz a bajnokságban, így az sem mellékes, hogy milyen hangulatban mehetünk a pihenőre” – nyilatkozta Szabó Kornél, a DEAC védője.

Nagy Krisztián egyébként “térkép nélkül sem tévedne el” a Rákóczi stadionjában: középpályásunk hat évet húzott le következő vetélytársunknál. Szabó úgy véli, csapattársa biztos tud egy-két hasznos tanácsot adni a felkészülés során.

Együttesünk már szombaton elutazik Kaposvárra. Ezzel kapcsolatban a hátvéd elmondta, a kétnapos túrák jó hatással vannak a csapategységre, valamint az sem mellékes, hogy kipihenten vághatnak bele a mérkőzésbe.

Bírja szuflával

A 19 éves Szabó Kornél koronavírustesztje szeptemberben pozitív lett. A betegség miatt a fiatal futballistának több mérkőzést is ki kellett hagynia.

“Igazából megfázáshoz hasonló tüneteim voltak, bár pár napig nem éreztem az ízeket és a szagokat. A koronavírus miatt sajnos eléggé legyengültem, de örülök, hogy visszatérhettem a pályára. Több hétig nem edzhettem, ennek ellenére úgy érzem, az erőnlétemmel nincs gond” – zárta mondandóját Szabó.

NB II 16. forduló
Kaposvári Rákóczi FC-DEAC
2020. 11. 08. (vasárnap) 17:00, Kaposvári Rákóczi Stadion

Fotók: Derencsényi István