Székely Dávid: győztes rajt lehet a célunk

Virág Ákos könnyen felvette a fonalat a Debreceni Egyetem alakulatában.

A DEAC futballistái vasárnap a Békéscsaba ellen megtartották a főpróbát. Sándor Tamás tanítványai 1-0-s győzelemmel hangoltak az NB III hétvégi startjára, a gólunkat Bereczki Dániel szerezte. Bizakodva várhatjuk egyébként a pontvadászatot, hiszen az elmúlt hetek során az összes edzőmeccsünket sikerrel vettük, de Székely Dávid szerint ez nem altathatja el őket.

“Ezekből az eredményekből nem szabad nagy következtetést levonni, ugyanis megye I-es riválissal is találkoztunk. A felkészülés elején még érződött rajtunk a terhelés, ám ekkor főleg a terhelésen volt a hangsúly. Tegnap az eredmény mellett a játékunk szintén rendben volt. Ezúttal többet kellett védekeznünk, de ez nem meglepő, hiszen egy jó ellenféllel csaptunk össze. A találkozón azok a játékelemek is visszaköszöntek, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk. Hazai környezetben győztes rajt lehet a célunk az első fordulóban” – nyilatkozta Székely.

A siker ellenére nem lehetett felhőtlen az örömünk a hétvégén, hiszen Szabó Kornélt egy sérülés miatt le kellett cserélni. A fiatal védő helyére a nyáron érkezett Virág Ákos állt be, akinek a teljesítményére nem lehetett panasz.

“Én is úgy érzem, hogy megoldottam a feladatomat. Ez a győzelem lökést adhat nekünk a folytatásra. Majdnem mindenkit ismertem, mikor megérkeztem, így a beilleszkedés könnyen ment. Hogy mit gondolok a feljutásról? Nagyon nem akarok előretekinteni, szerintem lépésről lépésre kell haladnunk, aztán meglátjuk, mi sül ki ebből” – mutatott rá a 22 esztendős védő.

Együttesünk vasárnap 17.30-tól a DEAC Sportcampuson a Diósgyőr második gárdáját fogadja, ezen a találkozón már három pontot érne egy diadal.

Fotók: Papp Attila