Szezonzáró győzelem

Második számú labdarúgócsapatunk helyzeteiből hármat kihasználva nyert a vármegyei bajnokság utolsó fordulójában.

A 9. helyről várta fiókcsapatunk a 2023-24-es bajnoki év utolsó párharcát, melyre szombaton, a Nagyrábé otthonában került sor. Jó esély kínálkozott a győztes szezonzáróra, ugyanis a házigazdák a 13. pozícióban tanyáztak.

Jó ritmusban és támadófelfogásban kezdtük a mérkőzést, érvényre juttattuk akaratunkat, védekezésre kényszerítettük ellenfelünket. Birtokoltuk a labdát, tudatosan építkeztünk, helyzeteket dolgoztunk ki, ám a kaput sehogy sem sikerült bevennünk. A házigazdák is próbálkoztak attakokkal, ám védelmünk jól zárt, így elhaltak ezek a kísérletek a térfelünk közepén. Már úgy nézett ki, nem születik gól az első félidőben, de a 45. percben Kelemen Zsolt átlövésből megzörgette a hálót, így minimális előnnyel mehettünk pihenőre.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, továbbra is mi domináltunk, futballoztunk veszélyesebben. Ez eredményességgel párosult, a 63. minutumban Pinczés Krisztián szabadrúgása talált utat a kapuba. A mérkőzés végül a 78. percben dőlt el, ekkor egy beadásra Sinyi Tamás érkezett a rövidre és a vonalon túlra pörgette a labdát. Győzelmével csapatunk a 7. helyen zárta a bajnokságot.

Vármegyei I. osztály felnőtt 26. forduló

Nagyrábé Petőfi SK – DEAC-II: 0-3 (0-1)

DEAC-II: Janovits (Polyák 59’) – Bencze (Aisam Us 59’), Kelemen (Dobos 70’), Dari, Nagy A. (Molnár L. 70’), Zahuczky (Szabó 59’), Sinyi, Grecskó (Kiss M. 70’), Pinczés, Molnár M., Almási

Megbízott edző: Balla Imre

Gólszerzők: Kelemen 45’, Pinczés 63’, Sinyi 78’

Balla Imre: Azt kértem a srácoktól, mutassuk meg, jobbak vagyunk, mint az utóbbi hetek eredményei mutatják. A játékunkkal nem is volt baj, de ellenfeleink minden helyzetből betaláltak. Mi irányítottuk a játékot, többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, viszont sok lehetőséget hagytunk ki, hármat azonban kihasználtunk és megérdemelt győzelemmel zártuk a szezont. A középmezőnyben végeztünk, ám nem vagyok elégedetlen, ugyanis nagyon sok fiatal játékos lépett pályára az idei bajnokságban, akik bizonyították, a felnőttfociban is megállják a helyüket. Gratulálok a csapatnak!