Szoros meccset játszottunk a Mezőkövesddel

Lejátszotta a nyári felkészülési időszak utolsó edzőmérkőzését a DEAC labdarúgócsapata. A Mezőkövesd otthonában rendezett találkozón a mieink 2-1-re kaptak ki az NB I-es ellenféltől, pedig a végén nagyon közel álltak az egyenlítéshez.

A DEAC labdarúgócsapata az élvonalban szereplő Mezőkövesd otthonában tartotta a főpróbát a jövő hét vasárnap kezdődő bajnokság előtt. A Zsóry remekelt az előző szezonban, az NB I meglepetéscsapatának számított, versenyben volt a dobogóért, végül a negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket. A Magyar Kupa döntőjébe is bejutott, ahol minimális, 2-1-es vereséget szenvedett a Honvédtól.

A felkészülés tehát a finishez érkezett. A DEAC az edzőmérkőzések során háromszor győzelmet aratott és két döntetlen mellett egyszer szenvedett vereséget. A borsodi együttes ellen igen nehéz találkozóra számíthattunk, bár ilyenkor természetesen nem az eredmény az elsődleges, hanem a meccsterhelés, illetve a pályán nyújtott teljesítmények alapján a szakmai stáb képet kap arról, hol tartanak a játékosok.

Nem kezdődött jól számunkra a találkozó, hiszen az elején büntetőből vezetést szerzett a Mezőkövesd. Ezt követően főleg mezőnyjáték folyt a pályán, a hazaiak többet birtokolták ugyan a labdát, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A DEAC szervezetten játszott, próbálta megnehezíteni az ellenfél dolgát. Urbin Péternek volt két ígéretes lehetősége, de mindkét kísérlete elkerülte a kaput.

A szünetben a Mezőkövesd sort cserélt. A második félő elején egy buta hibát kihasználva növelték előnyüket a borsodiak, utána azonban kiegyenlítetté vált a küzdelem, sőt, voltak olyan időszakai a mérkőzésnek, amikor mezőnyfölényben játszottunk. A 80. percben a szépítés is összejött, Sigér Ákos kapott egy remek labdát, bevitte a 16-oson belülre, majd éles szögből a rövid felsőbe lőtt. A hátralévő időszakban több nagy lehetőségünk is volt a gólszerzésre, Spitzmüller István került helyzetbe, illetve Bíró Péter szabadrúgásból veszélyeztetett. Közel álltunk az egyenlítéshez, végül azonban maradt a 2-1.

Edzőmeccs
Mezőkövesd Zsóry FC – DEAC 2-1 (1-0)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Katanec, Neszterov, Vadnai – Cseri, Besirovic, Berecz, Karnyicki, Nagy D. – Jurina. A 2. félidőre beállt: Ryabenko, Eperjesi, Meskhi, Szeles, Vajda, Tóth D., Tóth M., Horváth B., Bencze, Torvund, Kovács D., Laczkó, Jagodics.
DEAC: Szabados – Nagy Z. (Karikás 62.), Szabó K. (Sándor T. 73.), Belényesi, Orosz – Spitzmüller (Kiss B. 73.) – Székely (Soltész 73.), Takács P., Sigér, Gyönyörű (Bíró P. 46.)- Urbin (Burai 62.)
Gól: Cseri (11-esből, 3.), Vajda (50.), ill. Sigér (80.)