Takács Péter: Vagányan kell futballoznunk

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapatára rázós túra vár a hétvégén, hiszen a komoly terveket szövögető Vasas stadionjában lép pályára, a találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

A válogatott szünet után a 12. fordulóval folytatódik a küzdelem az NB II-ben. A DEAC kemény fába vágja a fejszéjét, hiszen a Vasas otthonában vizitál. A patinás fővárosi csapat kerete hemzseg a rutinos játékosoktól, elég csak Pátkai Mátéra, Feczesin Róbertre vagy Radó Andrásra gondolni. Ennek ellenére ellenfelünk az eddigi meccsein gyakran botlott, így nem meglepő, hogy csak a 13. helyen áll a táblázaton. Balogh Pál legénysége a legutóbbi négy összecsapásán nem tudott pontot szerezni, a rossz sorozat megszakításához bravúrra lenne szükség.

“Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ennek köszönhetően a realitás talaján kell maradnunk” – nyitotta a beszélgetést Takács Péter. “Ez nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel futnánk ki az Illovszky Rudolf Stadion gyepszőnyegére. Tudjuk, hogy a Vasas jelentős költségvetésből gazdálkodik, emellett jó eséllyel pályázik a feljutásra. Többször előfordult már, hogy az ilyen meccsek meglepetésekkel végződtek, ebben bízom én is. Hogy mivel lephetjük meg a vetélytársunkat? Masszívan és vagányan kell futballoznunk. Gyámoltalan játékkal az angyalföldiek otthonában sem lesz esélyünk a pontszerzésre” – hangsúlyozta a rutinos középpályás.

A pauza abból a szempontból is hasznos lehetett a DEAC-nak, hogy lehetőség nyílt a sorok rendezésére.

“Mindenki őszintén elmondhatta, hogy mi lehetett a probléma az utóbbi hetekben. Szerencsére senki sem mutogatott ujjal a másikra, így abban reménykedem, hogy visszatérünk a helyes útra. Néhány találkozón rossz felfogásban futballoztunk, mivel nem azt nyújtottuk, amire valójában képesek vagyunk. A Békéscsaba ellen pedig ki merem jelenteni, hogy a szezon leggyengébb teljesítményével rukkoltunk elő. Többször bebizonyosodott, hogy nem elég a jó teljesítmény, a szerencsére és a küzdeni tudásra is szükség van. Nehéz az NB II, mivel a csapatok között nüansznyi különbségek döntenek” – zárta mondandóját Takács Péter.

NB II 13. forduló
Vasas-DEAC
2020. 10. 18. (vasárnap) 17:00, Illovszky Rudolf Stadion

Fotók: Kovács Anikó