Tavaszi visszatérésben bízik Sigér Ákos

A Debreceni Egyetem futballistája elmondta, nehezen éli meg, hogy nem segíthet a csapattársainak a pályán.

A DEAC szurkolói felemás érzésekkel hagyhatták el a Nagyerdei Stadiont augusztus 30-án. Együttesünk huszáros teljesítménnyel ledolgozta a kétgólos hátrányát a Győr ellen a második félidőben, így 3-2-re diadalmaskodott. Az öröm azért nem lehetett felhőtlen, mert Sigér Ákost egy súlyosnak tűnő sérülés miatt a 36. percben le kellett cserélni. Sajnos a gyanú beigazolódott, a középpályás bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így hosszú időre partvonalon kívülre került. A műtét óta egyre jobb állapotban van Sigi, aki már látja a fényt az alagút végén.

“Úgy érzem, jó úton járok a felépülés szempontjából, a velem foglalkozó szakemberektől pozitív visszajelzéseket kapok. A rehabilitáció harmadik szakaszában tartok jelenleg, ez azt jelenti, hogy az erőfejlesztés mellett a kitámasztásokon és az irányváltásokon van a hangsúly. Decemberben elkezdhettem futni, ami nagy mérföldkőnek nevezhető. Örülnék, ha februárban már a csapattal készülhetnék, nyilván ekkor még a párharcokban nem vehetnék részt, ettől függetlenül sokat jelentene nekem. Ezt követően márciusban már teljes értékű munkát végezhetnék, és ha minden rendben lesz, március végén, április elején talán visszatérhetek a pályára. Mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobb formába kerüljek, és a játékommal ismét segítsem a csapatot a kitűzött célok elérésében” – hangsúlyozta a 25 esztendős futballista, aki hozzátette nagyon hiányzik neki a futball.

A tabella utolsó helyén álló gárdánk nehéz helyzetből várhatja a tavaszi folytatást az NB II-ben. Sándor Tamás tanítványait jelenleg tíz pont választja el a bennmaradástól.

“Mélyebb elemzésbe nem szeretnék belemenni, de látom a fejlődést a fiúkon. Egyre jobb az összhang, bízom benne, hogy ez az eredményekben is látszódni fog idén. Nem egyszerű kívülről nézni a meccseket, ugyanis nem tudok segíteni, és ez nagyon rossz érzés” – vallotta be Sigér.

A sérülés ellenére örömteli esemény is történt játékosunkkal 2020-ban, hiszen nagybácsi lett: november végén született meg Áron, akinek édesapja a Ferencvárosban futballozó Sigér Dávid.

“Szerencsére az egész család jó egészségnek örvend. Élőben is láthattuk már a picit, illetve gyakran folytatunk videóhívásokat. Hogy kire hasonlít jobban Áron? Eleinte Dávidot mondtam, de mostanság egyre jobban megfigyelhetőek rajta mindkét szülő vonásai” – mesélte mosolyogva Sigi, aki azt is elárulta, hogy ő és a párja lesznek a keresztszülei Áronnak.

Fotók: Derencsényi István