Tisztes helytállás

A Debreceni Egyetem alakulata foghíjas kerettel is feladta a leckét a szegedieknek.

A DEAC futballistái nagyon nehéz helyzetből várhatták a Szeged elleni vasárnapi bajnokit, és még finoman fogalmaztunk… Csapatunkat eléggé megtépázta a koronavírus (kilenc játékosunk is megfertőződött), így el szerettük volna halasztani a meccset, de a kérésünk szegedi részről süket fülekre talált. Pedig a válogatott szünet alatt bőven lett volna lehetőség a bajnoki pótlására.

A nehézségek miatt kis túlzással az orvosok állították össze a kezdőcsapatunkat, a kispadon pedig mindössze három csereember foglalt helyet. A Tisza-partiak jó szériában várhatták az összecsapást, hiszen az előző három bajnokit veretlenül zárták.

Az ötödik percben Germán végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, de 22 méterről leadott löketét a sorfalunk blokkolta. A kapuba visszatérő Zöldesinek több beadásnál kellett tisztáznia. Nálunk először Bereczki került lövőhelyzetbe, de az ötös környékéről fölé trafált. A 15. minutumban megszerezték a vezetést a szegediek: egy jobbról érkező centerezést követően a berobbanó Grumics néhány lépésről talált be. A folytatásban a Tisza-partiak több alkalommal is megdolgoztatták Zöldesit, aki állta a sarat. Az első félidő derekán egy szögletnél kisebb kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, amely végén Szilvási peches mozdulatának hála egalizáltunk. A szünetig még akadtak kecsegtető lehetőségek, de a riválisunknál Gajdos, nálunk pedig Kundrák és Bereczki sem módosította az eredményt.

A második játékrészben főleg a küzdelem dominált a pályán, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. Aztán a 64. percben sajnos ismét előnyhöz jutott a Szeged, Gajdos nyolc méterről a bal alsóba küldte a játékszert. A végjátékban akadtak biztató momentumok, a 90. minutumban csak Varga bravúrján múlt, hogy nem sikerült ismét egyenlítenünk.

Az eredmény ellenére csak dicséretet érdemelnek a DEAC labdarúgói, hiszen a sok hiányzó ellenére nagyot küzdöttek, és alaposan megnehezítették a vetélytárs dolgát. A válogatott szünetet követően április 4-én a Békéscsaba otthonában vizitálunk.

DEBRECENI EAC–SZEGED-CSANÁD GA 1–2 (1-1)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Punyi Gyula)
DEAC: Zöldesi – Nagy Z., Bényei B., Zachán, Szabó K. Székely D. – Bereczki, Spitzmüller, Soltész (Sárosi, 73.), Kundrák N. – Sármány (Kiss B., 77.). Megbízott edző: Györky Gábor
Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Szilvási, Pejovic, Mohl – Dobos (Kővári, 88.), Simon Á., Jovanovics, Gajdos (Oláh G., 71.) – Grumics (Gréczi, a szünetben), Germán (Kóródi, 27.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gólszerzők: Szilvási (28. – öngól) ill. Grumics (15.), Gajdos (64.)