Tisztes helytállás

A Debreceni Egyetem csapata elbúcsúzott a MOL Magyar Kupától.

A DEAC futballistái a Lokival csaptak össze a legjobb 32 között az MK-ban. A kapunkat ezúttal Tóth Dániel védte, elöl pedig Sidibe próbált rohamozni. A heves esőzés miatt a DEAC Sportcampus játéktere elég mély volt, így ezzel is meg kellett küzdeniük a játékosoknak.

A meccs első lehetősége Tischler Patrik előtt adódott, de Tóth magabiztosan védett. Pintér Ádám ígéretes helyről végezhetett el egy szabadrúgást, de a sorfalat találta el. Bereczki ugratta volna ki Székelyt, de a passzt lefülelték a piros-fehérek. A 22. percben a vendégek megszerezték a vezetést, Bévárdi a tizenhatos közeléből lőtte ki a jobb alsót. A szünetig nem módosult az eredmény, ám a második félidő elején egy jobbról érkezett beadás után Tischler robbant be. Sándor Tamás kettős cserével próbálta felrázni együttesét. A változtatás után egy szépen felépített támadást követően Nagy Zoltán passza után Sidibét Lakatos buktatta a tizenhatoson belül. Lovas László játékvezető nem habozott, büntetőt adott együttesünknek. A tizenegyesnél nem remegett meg a rutinos Sidibe lába, a játékszert a bal alsóba bombázta. A hátralévő időben is felnőttünk az esélyesebb városi vetélytárs szintjére, a megszerzett labdákból többször próbáltunk gyors ellenakciót vezetni, ám a lefújásig már nem tudtunk Kosicky eszén túljárni. A hosszabbításban Tóth Dániel egy nagy bravúrral hálálta meg a szakmai stáb bizalmát.

A DVSC a 2-1-es sikerének köszönhetően bejutott a nyolcaddöntőbe, míg a DEAC vasárnap a Nyíregyháza otthonában lép pályára a bajnokságban.

MOL Magyar Kupa 8. forduló
DEAC-DVSC 1-2 (0-1).
Egyetemi sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Lovas.
DEAC: Tóth D. – Sándor T., Papp F., Nagy Z., Spitzmüller, Soltész, Szabó K., Orosz, Székely, Bereczki D. (Kertész, 65.), Sidibe. Vezetőedző: Sándor Tamás.
DVSC: Kosicky – Lakatos B. (Poór, 64.), Kinyik, Pávkovics (Szatmári, 46.), Ferenczi (Bene, 57.) – Bévárdi (Dzsudzsák, 57.), Haris, Varga J., Sós – Tischler (Szécsi, 82.), Pintér. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gól: Sidibe (62., 11-esből), illetve Bévárdi (22.), Tischler (50.).
Sárga lap: Papp F. (35.), illetve Lakatos (61.).

Fotók a mérkőzésről