Tovább őrzi veretlenségét a DEAC II

Ötödik mérkőzésén sem talált legyőzőre Katona László alakulata, amely szombat délután a BUSE otthonában játszott gól nélküli döntetlent.

Veretlensége megőrzéséért kelt útra második számú csapatunk szombaton, Katona László tanítványai dobogós helyről várhatták a megyei I. osztályú bajnokság 5. fordulóját. Ami az eddigi szereplést illeti, két döntetlen mellett két kiütéses győzelmet arattunk, a sikerszéria pedig elsősorban a fegyelmezett védekezésnek köszönhető, ugyanis 360 perc leforgása alatt mindössze egy alkalommal tudták bevenni a riválisok a debreceni kaput. Ezúttal Berettyóújfalu felé vette az irányt fiatal együttesünk, ahol a négy mérkőzés után hat ponttal álló BUSE ellen kellett bizonyítani.

Eseménytelenül kezdődött a mérkőzés, az első húsz percben nem forogtak veszélyben a kapuk. A játékrész második felében aztán kezdeményezőbbé vált a DEAC, a mieink szép támadásokat szövögettek, türelmesen járatták a labdát. A legnagyobb lehetőség is csapatunk előtt adódott, Kertész Bendegúz törhetett kapura, ám lövése elzúgott a keresztléc felett, így 0–0-s állásnál vonulhattak pihenőre a felek.

A fordulás után tovább nőtt Katona Lászlóék mezőnyfölénye, fizikálisan és taktikailag is sikerült ellenfelünk fölé kerekednünk, ám a helyzetkihasználással hadilábon álltunk. Kertész Bendegúz ismét betalálhatott volna, s Kasza Ádám is közel járt a gólszerzéshez, de egyikük sem tudott túljárni az újvárosi hálóőr eszén. Fordulatot hozhatott volna a mérkőzésbe, amikor az 57. percben a hazaiak játékosa, Csordás József a kiállítás sorsára jutott, ám a BUSE továbbra is szervezetten védekezett, így kevés igazán nagy helyzetet tudtunk kialakítani. A hosszabbításban büntetőgyanús szituációban néma maradt a játékvezető sípja, a DEAC II tehát nem tudott élni az emberelőnnyel, ám megőrizte veretlenségét, miután 0–0-s döntetlent játszott Berettyóújfaluban.

Megyei I. osztály, 5. forduló

BUSE–DEAC II 0–0

DEAC: Urbán – Orbán, Kasza (Khalil, 81.), Váradi, Kemecsei (Varga B., 62.), Kertész B., Fodor, Papp G., Juhász B. (Csernyánszky, 80.), Balogh Á., Arany

Edző: Katona László

Katona László: Örvendetes, hogy továbbra is veretlenek vagyunk, az öt mérkőzésen kapott egyetlen gól nagyon jó mutató. A mai mérkőzés után mégis maradt bennem némi hiányérzet, jobb helyzetkihasználással meg is nyerhettük volna a találkozót. Fiatal csapat a mienk, de rendkívül összetartó és egységes, amit újfent bebizonyítottunk, ugyanis végig szervezetten védekeztünk, kevés területet engedtünk ellenfelünknek. Közelebb jártunk a három pont megszerzéséhez, mint a Berettyóújfalu, de ezúttal be kell érnünk eggyel.