Tudja, mit érez Mbappé

Játékosunk, Lakatos Benjámin is maszkban kénytelen futballozni.

A most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon a franciák első csoportmérkőzésén orrcsonttörést szenvedett Kylian Mbappé. A gallok szupersztárja a további mérkőzéseken csak speciális arcvédő maszkban léphetett pályára. A támadó az egyik sajtótájékoztatón panaszkodott, hogy nem lát benne rendesen, és alaposan megizzad az alkalmi viselet alatt.

A DEAC csapatában is van egy futballista, aki kénytelen arcvédőben játszani, mégpedig Lakatos Benjámin.

– Az egyik februári edzésen találkozott az arcom egy térddel, emiatt három helyen eltörött a járomcsontom, ezért kellett tavasszal maszkot hordanom. A szemöldökömnél behelyeztek egy fémlemezt, és még nincs tökéletes biztonságérzetem. Ugyan elhagyhatnám már a maszkot, de egyelőre megnyugtatóbb, ha rajtam van. Olvastam Mbappé nyilatkozatát, és láttam, hogy milyen védőfelszereléseket visel. Nyilván, nála nagyobb az arzenál, kétnaponta másikban játszik vagy edz. Ugyan nevezhetjük zavarónak, és csúszkál az ember fején, de én már megszoktam, nem hátráltat semmiben – nyilatkozta a 23 éves futballista, aki szombaton, a Szolnok elleni, 3–0-ra megnyert edzőmeccsen gólt szerzett.

– Mindenki egy félidőt kapott, véleményem szerint jó mérkőzést játszottunk. Uraltuk a találkozót, és én a szünet után kaptam lehetőséget. A csapat második találatát sikerült megszereznem, egy megcsúsztatott labdát lesipuskásként a hosszú saroknál a hálóba juttattam.