Újabb győzelem

A Debreceni Egyetem labdarúgói a DEAC Sportcampuson magabiztosan fektették két vállra a tiszaújvárosiakat.

Az NB III rajtjára készülő DEAC szombaton a Tiszaújvárossal játszott edzőmeccset hazai környezetben. A találkozó első említésre méltó lövését Oliver Tochukwu eresztette el a tizenhatos környékéről, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később egy szép szólót mutatott be a jó fizikai adottságokkal rendelkező csatár, de a passzába hiba csúszott. A vendégek közül először Goffried Dávid tesztelte Tóth Dánielt, majd Molnár Máté igyekezett túljárni kapusunk eszén, ám egyik tiszaújvárosi futballista sem járt sikerrel. Az ivószünet előtt megszületett az összecsapás első gólja, Tochukwu lőtt a kapuba néhány méterről. A rövidebb pauzát követően megdupláztuk az előnyünket a legutóbb a Szparit erősítő Trencsényi Bencének köszönhetően, a találathoz Bidzilya Anton remek passza is kellett. A szünet előtt még egy eladott labdát követően Tochukwu duplázhatott volna, de a tizenegyespont környékéről a kapu fölé bombázott.

A második félidőben egy oldalról érkező szabadrúgásba senki sem ért bele, de Tóth Dániel nem jött zavarba. A jelenetet követő sarokrúgásból ugyan gólt szerzett ellenfelünk, de nem örülhetett sokáig, mivel a labda a partjelző szerint kikanyarodott. Trencsényi újra beköszönt, most a kameruni Abdulaye adott neki forintos labdát. Mindkét futballista jelenleg próbajátékon szerepel nálunk. A végeredményt tizenegyesből állította be Gelsi László. A lefújásig még a csereként beszálló Deczki Máté Bartusz bal alsóba tartó löketét hárította nagy vetődéssel.

Hasonló végeredménnyel október 3-án is kiegyeznénk, ugyanis ekkor már bajnokin csapunk össze a tiszaújvárosiakkal. Együttesünk ezen a nyáron hibátlan mutatóval rendelkezik, ugyanis az eddigi négy edzőmeccsét sikerrel vette.

“Kezd körvonalazódni a kezdőnk, ám a helyzetünket sérülések nehezítik. Ez a mérkőzés alkalmas volt arra, hogy a héten gyakorolt elemeket kipróbáljuk. Azt sajnálom, hogy a meccs elején gyakorlatilag mindent elfelejtettünk, például különböző szituációkban nem helyezkedtünk jól, de az ivószünet ideális időpontban jött, és rendeztük a sorainkat. Elöl ismét kreatívak voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. Az ellenfél tizenegyesből szerzett gólt, ami azért fájó, mert már megvoltunk hátul. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, de akiknek húsz-huszonöt perc jutott, jelenleg nincsenek olyan állapotban, hogy több lehetőséget kapjanak” – értékelt Sándor Tamás vezetőedző.

DEAC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 3-1 (2-0)
gólszerző: Tochukwu (23.), Trencsényi (25., 66.), ill. Gelsi (77. – 11-esből)
A DEAC összeállítása: Tóth D. (Deczki 61.) – Virág Á. (Szabó K. 66.), Papp F., Orosz M., Bényei, Spitzmüller (Csányi 70.), Bidzilya (Szabó J. 66.), Abdulaye (Gaczella 70.), Trencsényi (Patócs 66.), Tochukwu (Sidibe 61.), Székely. Vezetőedző: Sándor Tamás.