Újabb győzelmünkkel tapadunk az élbolyra

A Debreceni Egyetem alakulata a triplázó Mucsi Bianka vezérletével szerzett három pontot.

A DVSC-DEAC női futballcsapata a hétvégén a Nagykáta otthonában tette tiszteletét. Krascsenics Csilla tanítványai abban bíztak, hogy a Pest megyeiek ellen is megőrzik a veretlenségüket az NB II Keleti csoportjában.

Kifejezetten jó rajtot vettünk a találkozón, hiszen a hetedik percben egy szépen felépített támadás végén Hardon Rita góljával megszereztük a vezetést. A folytatásban felbátorodott a házigazda, ennek köszönhetően kapusunk, Szabó Nikolett nem unatkozott. Az első félidő derekán már Szabó sem tudott segíteni, Németh Andrea találatával egyenlítettek a nagykátaiak. Sokáig nem állt 1-1 az eredményjelzőn, hiszen Mucsi Bianka a 33. minutumban beköszönt.

A térfélcsere után szintén akadtak izgalmas jelenetek a kapunk előtt, ennek ellenére Mucsi vezérletével mi gyűjtöttük be a három pontot. 19 éves gólvágónk igazi lesipuskás módjára mindig kiválóan helyezkedett, így a Nagykáta hálóőréről lecsorgó labdákat küldte a gólvonalon túlra. A mesterhármast szerző Mucsi már tizenegy alkalommal volt eredményes a pontvadászatban.

“Eléggé aggódtam a meccs előtt, hiszen többen sérüléssel vagy betegséggel bajlódnak, így ismét szúkös kerettel álltunk ki. A győzelemnek örülhetek, de a mutatott játék egyáltalán nem tetszett, talán most futballoztunk a legrosszabbul a szezonban. Miután megszereztük a vezetést, eléggé elkényelmesedtünk, sem fizikálisan, sem mentálisan nem tudtunk felpörögni. Csalóka a végeredmény, ugyanis ekkora különbség nem volt a két csapat között a játék képe alapján. Ki kell emelnem Szabó Nikolett teljesítményét, aki védéseivel nagy szerepet játszott a sikerünkben” – összegzett Krascsenics Csilla.

A cívisvárosiak az újabb sikerüknek köszönhetően őrzik a harmadik pozíciójukat a tabellán. Hardon Ritáék a következő fordulóban a sereghajtó Cigándot látják vendégül.

NB II Keleti csoport 11. forduló
Nagykáta SE-DVSC-DEAC 1-4 (1-2)
gólszerzők: Németh A. (26.), ill. Hardon (7.), Mucsi (33., 62., 91.)
A DEAC összeállítása: Szabó N. – Kurai, Kiss B., Rák, Komlós – Kovács K., Nagy M. (Pintér P. 46.), Kajári – Gajzágó, Hardon, Mucsi. Vezetőedző: Krascsenics Csilla.