Urbin Péter: Egy győzelem önbizalmat adna

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata hétvégén a Békéscsabával találkozik a másodosztályban. Urbin Péter számára speciális lesz az ütközet, mivel három éven át a lila-fehéreket erősítette.

A 11. forduló következik az NB II-ben: a DEAC vasárnap 15 órától a Békéscsabát fogadja a Nagyerdei Stadionban. A lila-fehér együttes az előző fordulóban először maradt alul a mostani szezonban, de tizenhét pontjának köszönhetően így is az előkelő hatodik pozíciót foglalja el a táblázaton. Balogh Pál tanítványai tíz ütközet alatt hat egységet zsebeltek be, ezzel a tizenkilencedik helyen állnak.

“A Békéscsaba élcsapatnak számít, így fel kell kötnünk a gatyánkat, bár azt is meg kell jegyeznem, hogy ebben a mezőnyben nincs verhetetlen rivális. Az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy többen is sérüléssel bajlódnak, ennek ellenére abból főzünk, amink van. Nagy szükségünk lenne a győzelemre, ezért mindent meg is fogunk tenni. A viharsarkiak védekezése stabil, emellett jó támadóik vannak, akikre figyelnünk kell” – nyilatkozta Urbin Péter.

A rutinos csatár három évet húzott le következő ellenfelünknél, így felmerül a kérdés: mennyire ünnepelne, ha gólt szerezne a hétvégén?

“Nem tartanám tiszteletlenségnek, ha örülnék a találatomnak. Figyelem a békéscsabaiak eredményeit, szurkolok nekik, hogy jussanak fel az NB I-be, de ma már a DEAC sikereiért hajtok. Egyébként szeretek a korábbi gárdáim ellen pályára lépni, hiszen lehetőségem nyílik arra, hogy néhány szót váltsak az egykori csapattársaimmal. A bizonyítási vágy is fűt, hiszen meg akarom mutatni, hogy nem véletlenül számítottak rám korábban” – mutatott rá a futballista.

A viharsarkiak Schindler Szabolccsal vágtak neki a pontvadászatnak, de a trénert a Vasas elcsábította néhány hete. A 45 esztendős szakembertől Preisinger Sándor vette át a stafétát.

“Érdekes történet ez, ugyanis nem a rossz szereplés miatt döntöttek a csere mellett, hanem Schindler Szabolcs kapott egy jó ajánlatot. Kicsit nehezíti a felkészülésünket az edzőváltás, mivel nem tudjuk pontosan, hogy Preisinger Sándor mennyire nyúlt bele a taktikába” – világított rá Urbin.

Együttesünket a válogatott szünet után a Gyirmót, a Kazincbarcika és a Szeged is két vállra fektette. A gyengébb sorozat miatt jelenleg öt pont választ el bennünket a bennmaradástól.

“Nyilván ez a széria rányomta a bélyegét a hangulatunkra. A vereség minden labdarúgót megvisel, de egy győzelem önbizalmat adna. Nincs időnk keseregni, sok van még a végéig, minden héten esélyünk van a javításra. Akad teendőnk bőven, például ki kell javítanunk a hibákat. Nagyon fontos lenne, ha zsinórban minimum három-négy összecsapáson pontokat gyűjtenénk. Az is lényeges, hogy ne szakadjunk le nagyon, mivel tetemes hátránynál már nem csak a saját kezünkben lenne a sorsunk” – zárta mondandóját Urbin Péter.

A DEAC-Békéscsaba meccset a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

Merkantil Bank Liga NB II 11. forduló
DEAC-Békéscsaba 1912 Előre
2020. 10. 04. (vasárnap) 15:00, Nagyerdei Stadion

Fotók: Kovács Anikó és Derencsényi István