Várat magára az idei első győzelem

A Debreceni Egyetem csapata a Siófokot fogadta vasárnap délután a DEAC Sportcampusban.

A dorogi vereség miatt fűtötte a bizonyítási vágy a DEAC futballistáit, akik az előző héten 2-1-re maradtak alul a 2021-es esztendő első bajnokiján. A siófokiak az előző héten is a cívisvárosban vizitáltak, akkor a Loki 2-1-es győzelmet aratott ellenük. Sándor Tamás vezetőedző a téli érkezők közül hat embert nevezett a kezdőcsapatba.

A meccs első komolyabb lehetősége a vendégek előtt adódott, a balról érkező beadásról alig maradt le Tömösvári Bálint. Nem sokkal később egy szabadrúgás után az egyik siófoki játékos a saját kapujába fejelt, de Hanyecz Bence játékvezető érvénytelenítette a gólt. Egy újabb centerezés után újabb veszélyes szituáció alakult ki a kapunk előtt, ám Gaál nem tudott élni a sansszal. A 23. percben megszerezte ellenfelünk a vezetést, Zöldesi egy beadást Balogh Bence Benitó elé ütött, aki értékesítette a helyzetet. A szünetig már nem módosult az eredmény, pedig Nagy Krisztián, Bereczki, Bényei és Kundrák is megpróbálkozott az egyenlítéssel.

A második játékrész elején megduplázták a Balaton-partiak a fórjukat, ismét Balogh villant meg. A szakmai stábunk kettős cserével próbálta felrázni a csapatot, Sidibe és Sárosi érkezett. Mentünk előre a szépítésért, az erőfeszítésünk a 67. percben érett góllá, Soltész fejesét nem tudta kifogni Hutvágner. A hátralévő időben sajnos nagyon kinyílt az olló a két csapat között. Horváth Péter négy perc alatt duplázott, előbb a tizenegyesnél nem remegett meg a lába, majd a bólintása jutott a kapunkba. A 89. minutumban kisebb csetepaté alakult ki a játéktéren, amelynek a végén Bényei megkapta a második sárgáját. A kegyelemdöfést a hosszabbításban Elek Bence vitte be.

Csapatunk legközelebb szerdán lép pályára, ekkor a Magyar Kupában a DVSC-t fogadjuk.

DEBRECENI EAC–BFC SIÓFOK 1–5 (0–1)
DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött. Játékvezető: Hanyecz Bence.
DEAC: Zöldesi – Bényei B., Zachán (Sárosi, 58.), Szabó K., (Kiss B., 81.), Orosz M. – Spitzmüller, Soltész– Nagy K. (Székely D., a szünetben), Bereczki (Sidibe, 58.), Kundrák N. – Sármány. Vezetőedző: Sándor Tamás
Siófok: Hutvágner – Tömösvári, Jagodics, Izing, Kiss B. (Deutsch, 84.) – Kecskés, Tajthy T. – Cipf (György, 84.), Gaál B. (Hajnal G., 70.), Balogh B. (Horváth P., 68.) – Elek B. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerzők: Soltész (67.) ill. Balogh B. (23., 49.). Horváth P. (79., 11-esből, 83.), Elek B. (90+2.)
Sárga lap: Nagy K. (36.), Spitzmüller (70.), Bényei (79.) , ill. Jagodics (11.), Izing (37.), Kiss B. (70.), Elek (89.)
Piros lap: Bényei (89.)

Fotó: Derencsényi István