Vereséggel zárult a hazatérés

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a szintén a táblázat hátsó régiójában lévő Csákvár ellen folytatta a szereplését az NB II-ben.

A DEAC kispadján a Csákvár elleni mérkőzésen mutatkozott be az új vezetőedző, Sándor Tamás. Futballistáinknak az alsóházi rangadó azért is lehetett kiemelten fontos, mert végre a Dóczy utcai stadionban léphettek pályára. A meccs elején ellenfelünk főleg beívelésekből próbált veszélyeztetni. Aztán a tizenhatodik percben büntetőhöz jutottak a vendégek Szabó Kornél szabálytalansága után. A labda mögé Daru Bence állt, aki a kapu jobb oldalába bombázott. A folytatásban többet birtokoltuk a játékszert, ellenfelünk pedig gyors kontrákkal próbált veszélyt teremteni.

A második félidő elején nagy nyomást helyeztünk a csákváriakra. Papp Ferenc esett el a tizenhatoson belül vitatott körülmények között, de Dolnegó Bálint sípja néma maradt. A döntést Sándor Tamás vitatta, a játékvezető sárgát adott a trénernek. Kicsit később Nagy Zoltán beadását tenyerelte szögletre Markek, majd Belényesi és Nagy Krisztián veszélyeztetett. Az 57. minutumban szerencsére összejött az egyenlítés, egy sarokrúgást követően Urbin Péter kb. három méterről szerzett gólt. Visinka Ede a játékrész derekán hármas cserével próbálta felfrissíteni az együttesét. Mim Gergely próbált újabb büntetőt kiharcolni, ám a bíró egy sárgával jutalmazta. Papp Ferenc fejese alig kerülte el a kaput, majd a 80. percben Kocsis lőtte ki a bal alsót, ezzel ismét a Csákvárnál volt a fór. A hátralévő időben sajnos nem változott már az eredmény, így pont nélkül maradtunk.

A DEAC jövő szerdán a Nagykanizsa otthonában vendégeskedik a Magyar Kupában.

DEBRECENI EAC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–2 (0-1)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, 411 néző. Játékvezető: Dolnegó Bálint.
DEAC: Szabados – Nagy Z. (Karikás, 75.) Belényesi, Papp F., Szabó K. – Nagy K. (Spitzmüller, 70.) Sándor T., Takács P. (Kertész, 89.), Székely D. (Burai, 70.) – Urbin (Bíró, 75.) Nikitscher. Vezetőedző: Sándor Tamás.
Csákvár: Markek – Radics (Nándori, 68.) Koch (Papp M., 78.) Albert I., László N. (Vörös, 68.) – Kocsis B., Mészáros D., Posztobányi (Ganbayar, 78.) Mim – Madarász (Vukaszovics, 68.) – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede.
Gólszerző: Urbin (57.) ill. Daru (16. – 11-esből), Kocsis (80.)

Derencsényi István fotói a mérkőzésről