Zsinórban az ötödik győzelem jöhet

A súlyos sérülésből visszatérő Papp Ferenc szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem változtat a felfogásán, vagyis ezúttal is magához akarja ragadni a kezdeményezést.

Hétközi fordulót rendeznek az NB III-ban, amelyen futballistáinkra a Körösladány elleni rangadó vár szerdán 16 órától a DEAC Sportcampuson. Érdekesség, hogy mindkét gárda eddig tizennyolc egységet szerzett a mostani idényben. Az újoncot a szezon első bajnokiján a DVSC második csapata fektette két vállra, ám ezt követően veretlen maradt. Sándor Tamás legénysége is remek formában van, hiszen a legutóbbi négy bajnokiját behúzta, ezzel pedig a harmadik helyen áll a tabellán.

Nehéz dolgunk lesz, ha itthon akarjuk tartani a három pontot, bár nyilván ez lebeg a szemünk előtt. Hazai környezetben mindig dominálni akarunk, ez most sem fog változni, ám szerintem az ellenfél sem elégszik meg a döntetlennel, vagyis nyílt meccset láthatnak majd a nézők. A szezon elején belefutottunk egy-két fájó vereségbe, de azóta kijavítottuk a hibákat, ennek köszönhető a négy találkozóból álló győzelmi sorozatunk a bajnokságban. Akadtak olyan összecsapások, amelyeket a végén nyertünk meg, elég csak a Karcag elleni bajnokira vagy a jászberényi kupameccsre gondolni, ez pedig a mentális erőnket bizonyítja – mutatott rá Papp Ferenc.

Rutinos védőnk az előző idényben egy súlyos sérülés miatt csak hét mérkőzésen jutott szóhoz a harmadosztályban. Idén már hat bajnokin lépett pályára Papp, aki a bizalmat két találattal hálálta meg, legutóbb a Jászberény kapuját vette be.

Tavaly a Füzesgyarmattal vívott bajnokin egy rossz mozdulat következtében elszakadt a keresztszalag a jobb térdemben, emiatt közel egy évet kellett kihagynom. Nehéz volt ennek az időszaknak az eleje, például az operációt követően öt hétig nem állhattam rá a műtött lábamra. Aztán a gyógytornának és a rehabilitációnak köszönhetően éreztem a fejlődést, amibe kapaszkodhattam. Hálás vagyok a szüleimnek, akik nagyon sokat segítettek nekem. Szerencsére most már teljesen rendben vagyok, sikerült felvennem a ritmust, és erőnlétileg is utolértem magam. Nyilván védőként elsősorban nem tőlem várják a gólokat, ettől függetlenül mindig örülök, ha betalálok – zárta mondandóját a 33 éves futballista.

NB III Keleti csoport 10. forduló
DEAC-Körösladányi MSK
2022. 09. 28. (szerda) 16:00, DEAC Sportcampus

Fotó: Derencsényi István