Az első minősítést megszerezte az olimpiára ifj. Szabó Gábor

Hatalmasat ment Spanyolországban a DEAC lovasa és Mezőhegyes Chabala.

Ezen a héten ismét a spanyolországi Vejer de la Fronterában versenyzett a DEAC díjugratója, ifj. Szabó Gábor, aki a tízhetes Andalucía Sunshine Tour utolsó fordulójában nagy tétért állt starthoz.

Csütörtökön két remek eredményt is felmutatott lovasunk. A 45 indulós CSI4* Medium Tour 130 centiméteres kategóriában Casalltola PS nyergében hibátlan teljesítménnyel a 4. helyen zárt a nagyon erős mezőnyben. Ezt követően óriási létszámmal, 104 indulóval zajlott a CSI4* Big Tour 150 centiméter magasságú hibaidős versenyszáma. A rendkívül nehéz pályán ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala nemcsak hibátlanul ment végig, hanem gyorsan is, így a 10. helyen zárt.

A páros másnap is remekül ment, ennek köszönhetően bejutott a vasárnapi döntőbe, ami a CSI4* Andalucía Grand Prix Final 160 centiméter magasságú egyszeri összevetéses, világranglista pontot és az Európa-bajnokságra, valamint az olimpiára minősítőt adó  versenyszáma – ami a héthetes sorozat csúcsa és a záró GP eseménye – volt a legjobbak legjobbjaival. Az ötven lovast igen nehéz és technikás pálya várta a David Broome füves arénában. Ifj. Szabó Gábor egyetlen magyarként remekül teljesített Chabalával, csak a vizesárok utáni szóló meredeket ütötték le, a legnehezebb technikai elemeket megoldották, és ezzel megvan az első minősítés is az olimpiára (az olimpiai részvételhez három minősítés kell 155, vagy 160 centiméteres pályán, emellett júliusban a Prágában rendezendő kvótaszerző csapatversenyen az első kettőben kellene végeznie a magyar válogatottnak).

Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala végül a középmezőnyben, a 26. helyen zárta a döntőt. A versenyt az ír Michael Pender nyerte a portugál Duarte Seabra és a kanadai Kara Chad előtt.