Jól sikerült a DEAC motorsportszakosztály debütálása

Hétvégén Kiskunlacháza repterén rendezték meg a 23. DragRacing Kupát, amelyen három pilótánk, Kovács Fanni, Juhász Roland és Teski Ferenc is részt vett. Ez volt a szakosztály első versenye DEAC néven.

A tavaly októberi szezonzáró futam után a motorsportcsapat több területen is átalakult a 2021-es bajnokságra. A korábbi DE MK gárda idén már a DEAC színeiben indul, ráadásul több új csapattaggal, tehetséges mérnökhallgatókkal bővült. Ezek mellett egy új versenyautóval, immár egy Toyota Yarissal vágnak neki a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) által hirdetett Országos Szlalom Bajnokságnak, S1 (széria, 1000ccm) kategóriában. A cél viszont maradt a régi: minél több dobogós helyezést elérni a szezon során.

A járványhelyzet miatt a távoktatás megnehezítette a felkészülést, de márciusban és áprilisban a társaság időben megtette a szükséges munkálatokat. A jobb teljesítmény érdekében kicserélték a futóművet és a gumikat. Felfrissítették a karosszéria festését, bár sajnos a matricázás a lezárások miatt nem készült el időben.

A csapat hétvégén nagy izgalommal vágott neki az idei első versenynek, amelynek a kiskunlacházai reptér adott otthont. A bemelegítő körök után egyre jobb mért köridők következtek. A hosszú utazás végül nem volt hiábavaló, hiszen szoros küzdelemben, elképesztő versenyzéssel Juhász Rolandnak sikerült felállni a dobogó második fokára.

A másik két pilóta is sikeresen helytállt. Teski Ferenc élete első versenyén kiváló szereplésével 6. helyen zárta a napot. Kovács Fanni két kategóriában vett részt: S1-ben egyedüli női indulóként 5. helyen végzett, illetve Lady kategóriában a 7. lett.

A versenyen résztvevő további csapattagok: Ács Patrik, Burkovics János, Csajkos Norbert, Mulik Dominik, Oravecz Máté, Pethő Zsombor, Szántó Attila.

A remek kezdés után a DEAC motorsportcsapata tovább folytatja a munkálatokat, és készül a következő versenyre, amelyet május 2-án a Kakucs Ringen rendeznek.