Az élvonalban indulhat a DEAC rögbicsapata

Szombaton kezdődik a 15-ös rögbibajnokság 2020-2021-es szezonja. A Debreceni Egyetem gárdája hazai pályán a Battai Bulldogokat fogadja az első fordulóban.

Rögbicsapatunk eredetileg a másodosztályban indult volna, ám a szövetség kezdeményezésére az élvonalban szerepel majd a 2020-2021-es szezonban (ezzel tovább gyarapodott a DEAC elsőosztályú együtteseinek a száma).

A fekete-fehérek természetesen örömmel vállalták a feladatot, annak ellenére, hogy a legjobbak között igen nehéz dolguk lesz. Hat csapat vesz részt a küzdelmekben, a mieink az első fordulóban hazai pályán kezdenek a Battai Bulldogok ellen.

Az első osztályban keményebb ellenfelek, régebbi és sok tapasztalattal rendelkező csapatok szerepelnek, ezért a cél a helytállás, a fejlődés, valamint a tapasztalatszerzés. Azért nem fogjuk bánni, ha egy-két győzelem becsúszik – fogalmazott viccesen Malkócs Tamás, a DEAC rögbicsapatának egyik szakosztályvezetője. – Néhány sérültünk van, akik lehet, hogy csak tavasszal tudnak csatlakozni a kerethez, de ezt leszámítva nagyjából rendben vagyunk, mindenki izgatottan várja a rajtot. Folyamatosan toborzunk is, reménykedünk benne, hogy az idén kezdő hallgatók között akad egy-két tapasztaltabb rögbis.

A DEAC – Battai Bulldogok rögbimérkőzést szombaton 15 órától rendezik a Böszörményi úti Campuson. A belépés ingyenes, mindenkit sok szeretettel várnak a találkozóra. Érdemes lesz kilátogatnia annak, aki szereti ezt a sportágat, mert csapatunk ezt követően három idegenbeli bajnokit játszik, így legközelebb csak novemberben lép pályára ismét Debrecenben.

A DEAC rögbicsapatának bajnoki programja az őszi szezonban:
1. forduló: DEAC – Battai Bulldogok, szeptember 5., szombat 15 óra (Debrecen, Böszörményi úti Campus)
2. forduló: DEAC – Fit World Gorillák Szeged, szeptember 19., szombat 15.00 (Budapest)
3. forduló: Budapest Exiles – DEAC, október 3., szombat 14.00 (Budapest)
4. forduló: Esztergomi Vitézek – DEAC, október 17., szombat 14.00 (Esztergom)
5. forduló: DEAC – Kecskeméti Atlétikai Rögbi Klub, november 15., vasárnap 14.00 (Debrecen, Böszörményi úti Campus)