Rögbi: lejátszotta első bajnokiját a DEAC

A Debreceni Egyetem rögbicsapata a rutinos Battai Bulldogokat látta vendégül az élvonalbeli magyar bajnokság 1. fordulójában.

Debreceni rögbicsapat először szerepelhet az első osztályban, így mindenki izgatottan várta a DEAC bemutatkozását a legjobbak között. A bajnokság első fordulójában a 30 éves múlttal rendelkező, ötszörös bajnok Battai Bulldogokat fogadta együttesünk a Böszörményi úti Campus pályáján. A papírforma alapján a vendégek számítottak esélyesnek, hiszen évek óta együtt játszanak, a rutin mellettük szólt.

A végig remek hangulatú találkozón, a szurkolók támogatása mellett a mieink igyekeztek megnehezíteni a százhalombattaiak dolgát. Gyors játékosaink révén két célt (try-t) is sikerült elérni. A mérkőzésre kilátogatók a szünetben sem unatkoztak, hiszen a mazsorettesek látványos bemutatóval szórakoztatták őket. A második játékrészben a rutin egyre inkább felülkerekedett. Játékosaink a végére elfáradtak, és a vendégek 69-10-re nyertek.

A lefújás után senki sem volt szomorú, a battaiak sorfalat álltak a mieinknek (majd ugyanezt megtették az egyetemisták is), mindkét gárda ünnepelt. A jelenlévők egy remek meccset láthattak, mindenki jól érezte magát. A DEAC rögbicsapata dicséretes teljesítményt nyújtott, ez a mérkőzés jó lehetőség volt a fejlődésre, rutinszerzésre.

Ha az eredmény nem is ezt mutatja, de az első félidőben olyan nagy különbség nem volt a két csapat között, sikerült nekünk is két try-t behúzni – fogalmazott Németi Zoltán, a DEAC játékosa. – A második játékrészben az állóképesség és rutin győzött. A Százhalombatta jelentős múlttal rendelkezik, összeszokott, jól szervezett társaság. Nekünk ezek még hiányoznak, de idővel egyre jobb lesz. Nagyon lelkesen játszott ma mindenki, az egyetemről sokan jöttek szurkolni nekünk, így egy remek hangulatú mérkőzés alakult ki. Aki kint volt, eredménytől függetlenül is nagy élményben lehetett része.

A lefújás után következett a közös vacsora a Teniszke büfé teraszán, ahol a DEAC rögbiszakosztály vezetője, Aenab Hussain finom gulyáslevest készített a csapat tagjainak.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

Rögbi országos bajnokság, 1. forduló
DEAC – Battai Bulldogok 10-69 (5-36)
Böszörményi úti Campus, 200 néző

Fotók: Derencsényi István