Szoros vereséget szenvedtünk

A DEAC Huszárok alakulata Székesfehérváron kapott ki a rögbi NB II-ben.

Végre nem esett az eső, azonban hideg és erős szél várta a Debreceni Huszárokat Székesfehérváron, az NB II XV-ös bajnokságában szombaton.

A legutóbbi vereség után a Huszárok alaposan belekezdtek, a keresztpasszaik és a finomra hangolt támadójátékuk a mérkőzés minden percében veszélyt jelentett a házigazdákra. A házigazda Vadkanok közönségük támogatásával, és a pálya szélességével próbálták meg érvényesíteni akaratukat, és ez meg is hozta a gyümölcsét, az első félidőben két góllal sikerült elhúzniuk. A szünet előtt azonban a 37. percben a DEAC egy góllal átvette a vezetést, majd a következő indításból egy hihetetlenül gyors és jól szervezett támadással máris 21–19-re vezetett a Debrecen.

A mérkőzés szoros volt, mindkét félnek nagy szüksége volt a győzelemre, így nem volt meglepő, hogy a második félidő eleje vérre menő csatát hozott. Annak ellenére, hogy 16 percig nem esett gól, nem volt unalmas a találkozó, mindkét csapat közel járt a gólszerzéshez, de vagy hiba csúszott a játékba az utolsó métereken, vagy az ellenfélnek sikerült jó védekezéssel megakadályoznia a gólt. A hazaiaknak a mérkőzés utolsó szakaszában sikerült még két gólt szerezniük, a Huszárok pedig csak az utolsó előtti percben szerzett találataikkal tudták kozmetikázni az eredményt. Így egy csalódást keltő és embert próbáló mérkőzésen a DEAC Huszároknak nem sikerült legyőzniük a Vadkanok alakulatát.

Eredmény:
Vadkanok RC–DEAC Huszárok 36–31