Görög Krisztina: Elsődleges célunk a mentális fejlődés

U21-es női röplabdacsapatunk kiválósága olyan játékossá szeretne válni, akiben a társak mindig megbíznak.

A DEAC röplabdázói némi pihenő után visszatértek a régi kerékvágásba és már javában készülnek a bajnoki szezon folytatására. U21-es lányainkhoz bár még csak másfél éve csatalakozott, máris a csapat egyik húzóemberévé vált Görög Krisztina. Fiatal tehetségünk a sportága iránt nagyon elkötelezett, szorgalmasan jár el az edzésekre, és minden adott ahhoz, hogy a jövőben a felnőtt bajnokságban is megállja a helyét.

„Öt éve, a Tóth Árpád Gimnázium csapatában kezdtem el röplabdázni. Az edzőm, Suba István Tanár Úr rendkívül megszerettette velem a sportot, többek között ezért döntöttem úgy, hogy a röpit komolyabb szinten folytatom. A 2020-as év nyarán a DEAC-ra esett a választásom, jelenleg az U21-es csapatot próbálom a legjobb tudásom szerint segíteni” – mondta Görög Krisztina.

U21-es női röplabdacsapatunk az NB II „F” jelű hetes csoportjában szerepel, Oláh Tibor tanítványai az idényben eddig a sereghajtó Kunhegyes ellen arattak győzelmet. Görög Krisztina szerint egy kimondottan erős csoportban vehetnek részt, amelyre a fejlődés szempontjából egy remek lehetőségként tekintenek.

„Egy-egy meccsen a csapat mentálisan hullámvölgybe került, amelyből olykor nehezen tudtunk kijönni és ez a teljesítményünkre is rátette a bélyegét. Ezen mindenképp szeretnénk javítani, elsődleges célunk a mentális fejlődés. Úgy érzem, hogy a sok találkozónak és az edzőnknek, Tibi bácsinak (Oláh Tibor – szerk.) köszönhetően megerősödtünk, meccsről-meccsre sok tapasztalattal gazdagodunk és a pályán is egyre jobb teljesítményt nyújtunk.”

Kriszti eddig valamennyi összecsapáson a parkettre lépett, hétszer kezdőként, háromszor pedig csereként. Elmondása szerint nagyon hálás azért, hogy az edző, Oláh Tibor bizalmat szavaz neki, de ezzel nem akar visszaélni, mind edzésen, mind a mérkőzéseken próbálja a legtöbbet kihozni magából.

„Ahogy csapatszinten, úgy egyénileg is fontosnak tartom a mentális erősödést, szerintem az utóbbi időben ennek sikerült eleget tennem. Hiányosságaimat pótoltam, mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken a maximumomot szerettem volna nyújtani. Bár az alapszakaszban nem az élvonalban játszunk, szégyenkezni semmi okunk, hiszen nevesebb csapatok ellen is mindent beleadunk. Jelenleg center poszton segítem a csapatot, olyan játékos szeretnék lenni, akiben a társak mindig bízhatnak.”

Lányainkra az alapszakaszban még két mérkőzés vár: előbb Kecskemétre utaznak, majd a Kunhegyest látják vendégül.

„A két ünnep közötti pihenés abszolút rám fért, az edzések és az érettségire való készülés miatt elfáradtam. Most újult erővel mentem vissza a terembe, a hétvégi meccseket pedig mindig izgatottan várom. Ha a Kecskemét ellen végig száz százalékban a játékra koncentrálunk és tudásunk szerint teljesítünk, akkor biztosan eredményesek leszünk. A Kunhegyessel az első fordulóban 3-0-ra nyertünk, ezt természetesen itthon is szeretnénk megismételni.”

Görög Krisztina végül arról beszélt, hogy az edzések mindig jó hangulatban telnek, a csapat pedig a nehéz pillanatokban is összetart.

„A barátaimmal együtt azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Egyre összeszokottabb a csapatunk, közös célunk, hogy minél jobbak legyünk, és ezért készek vagyunk mindent megtenni. Az edzések intenzíven és hasznosan telnek, de az a két óra hamar elrepül. Tibi bácsival (Oláh Tibor – szerk.) is nagyon jó kapcsolatom van, mindent meg lehet beszélni vele. Csak méltatni tudom, egy emberséges, jólelkű, kiváló szakember. Bár az U21-es alakulatból jövőre „kiöregszem”, azonban a röplabdázást mindaddig folytatni szeretném, amíg csak lehetőségem van rá, s folyamatosan hajtok, hogy jobb és jobb legyek.”

Írta: Tóth Huba