A kupadöntőshöz utazunk

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kecskeméttel csapnak össze, a mérkőzés vasárnap 18.30-kor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. A DEAC januárban már megtréfálta a “hírös városiakat”, a DESOK-ban megrendezett összecsapáson 3:1-re diadalmaskodtak Tóth Andrásék. Az esélyesség terhe ezúttal is az ellenfelünkre nehezedik, de Fodor Antal tanítványai nem tettek le az újabb bravúrról.

Unatkozni biztosan nem fognak a kecskeméti röplabdázók a hétvégén. Dávid Zoltán legénysége pénteken a Magyar Kupa döntőjében a Pénzügyőrrel küzd meg a trófeáért, míg két nappal később a DEAC-ot fogadja. A cívisvárosi alakulat a negyedik helyről várhatja a vasárnapi összecsapást, a Kecskemét jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el a táblázaton.

“Az előző héten a Pénzügyőr ellen nem tudtunk olyan játékot nyújtani, amilyet szerettünk volna. Bízom benne, hogy Kecskeméten jobb produkcióval rukkolunk elő” – hangsúlyozta Veres Bence. “Valószínűleg rosszul esett a kecskemétieknek a debreceni vereség, szerintem fűteni fogja őket a visszavágás vágya. Abból profitálhatunk, hogy pénteken kupadöntőt játszanak. Lehetségesnek tartom, hogy fáradtabbak lesznek. Sajnos lesznek hiányzóink, ettől függetlenül keményen készülünk a találkozóra, és bizakodva várjuk a bajnokit” – mondta fiatal játékosunk.

Bence életét ebben a szezonban teniszkönyök nehezítette, emiatt több hetet kellett kihagyni. Elmondása szerint most nyolcvan-kilencven százalékos állapotban érzi magát. Hozzátette, minden tréningen egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy utolérje magát.

Alakulatunk eddig minden várakozást felülmúlt az Extraligában. Hét meccsünkből hármat sikerrel vettünk, a mérlegünket négy vereség teszi teljessé.

“A szezon előtt az volt a célunk, hogy bekerüljünk az Extraligába. Nem dőlhetünk hátra, hiszen szeretnénk benn is maradni a felsőházban. Büszke vagyok a csapatra, többször is meglepetés eredményt tudtunk szállítani. A keret zöme a röplabda mellett tanul vagy dolgozik, ez a tény szintén növeli a győzelmeink értékét” – zárta mondandóját Veres Bence.

NB I Extraliga
HÉP Kecskeméti RC-DEAC
2020. 03. 01. (vasárnap) 18:30, Messzi István Sportcsarnok