A miskolciakkal játszottunk edzőmeccset

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata gőzerővel készül a szeptember 18-án kezdődő Extraligára. Fodor Antal legénysége a napokban Miskolcon vívott felkészülési mérkőzést.

Férfi röplabdázóink esélyesként várhatták a miskolci meccset, és szerencsére nem is borult a papírforma. A DEAC annak ellenére is 3:1-es sikerrel zárta az összecsapást, hogy nem teljes együttessel állt ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek ellen.

“A győzelmünk egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. Nagyjából fél év után játszottunk újra mérkőzést, a hosszú kihagyás olykor érződött a teljesítményünkön. Szükségünk volt erre a találkozóra, ugyanis le tudtuk mérni, hol is tartunk a felkészülésben. Úgy érzem, olyan állapotban vagyunk, amilyenben ebben a fázisban lennünk kell, bár maradt bennem némi hiányérzet. Például bizonyos szituációkat az edzéseken meg tudtunk oldani, de az összecsapáson nem hoztunk jó döntéseket” – fogalmazott Fodor Antal vezetőedző, aki a meccsre nevezett összes játékosnak bizalmat szavazott.

A fiúk hétvégén Székesfehérvárra utaznak, ahol egy tornán fognak szerepelni. A házigazda mellett a Sümeggel, a Dággal és a Pénzügyőrrel küzdhetnek meg Bagics Balázsék.

“Szombaton és vasárnap rendezik meg a viadalt körmérkőzéses rendszerben. A jelek szerint szerencsére komplett csapattal tudunk kiállni. Ezen a tornán is lehetőségünk nyílik a taktikánk finomítására. Azt tervezem, hogy mindenki kap majd játéklehetőséget Fehérváron” – zárta mondandóját a DEAC vezetőedzője.

Fotó: Derencsényi István