A pontgyáros mellett két másik játékos is távozik

A történelmi sikert követően lesznek változások a Debreceni Egyetem alakulatánál.

A DEAC férfi röplabdázói idén negyedikek lettek az Extraligában. Fodor Antal tanítványai történelmet írtak ezzel a helyezéssel, mivel klubunk férfi röplabdában még sosem végzett ilyen előkelő pozícióban az élvonalban.

A sikercsapat valamelyest átalakul a következő szezon előtt. Az már korábban eldőlt, hogy a csapatkapitány, Bagics Balázs nem marad együttesünknél. Bagics mellett Willian karrierjében szintén új fejezet kezdődik. A brazil légióst 2021-ben szerződtettük, és ponterős játékának hála egyből alapemberré vált. Willian tavaly súlyosan megsérült, keresztszalag-szakadása miatt hosszú időt kellett kihagynia, de a visszatérése után ott folytatta, ahol abbahagyta.

Veres Bence ősztől Budapesten folytatja tanulmányait, így rá sem számíthat vezetőedzőnk az új idényben. A saját nevelésű Veres sokat fejlődött az utóbbi években, ennek köszönhetően pedig Fodor Antal bármikor bátran bevethette őt. A hírek szerint Verest egy fővárosi egyesület igazolta le.

Willian és Veres mellett Mikuláss Koch Marcell sem alakulatunk mezét fogja viselni a jövőben. A magyar válogatott feladó márciusban fogadta el az ajánlatunkat, a bajnokság elődöntőjében és a bronzpárharcban egyaránt stabil kezdőjátékosnak számított. A távozóknak köszönjük mindazt, amit a DEAC-ért tettek!

Fotó: Derencsényi István