A vége is szép lett

A Debreceni Egyetem együttese a Szolnok elleni sikerével az élen végzett az alsóházban.

A DEAC női röplabdázói a szolnokiakat látták vendégül a 2020/2021-es szezon utolsó tétmeccsén. Az alsóházi rangadón mindkét csapatnak esélye volt arra, hogy az első helyen zárjon, de ezzel a sansszal szerencsére a cívisvárosiak éltek.

Az első szett sokáig kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik fél sem tudott nagyon ellépni. A játékrész derekán a vendégek kerültek lépéselőnybe (14:15), ám erre egy 4:0-s sorozattal reagáltunk. Ezt a periódust végül Péteri Vanda megoldásával húztuk be (25:21). A második etap elejét megnyomtuk, 5:1 és 10:5 is állt az eredményjelzőn. A remek percek során főleg Ratkos Petra tolta a szekerünket. A kezdeti megilletődöttség után ellenfelünk ugyan rendezte a sorait, de csak a felzárkózásra futotta az erejéből. A harmadik szakaszban Litvai Kíra kiváló ászokkal jelentkezett. Az utolsó játszmában is főleg a mi akaratunk érvényesült, így a rangadót 3:0-s sikerrel zártuk.

Együttesünk az alsóházban csupán egyszer szenvedett vereséget, ennek köszönhetően nem érdemtelenül végzett az első helyen.

NB II Kelet alsóház 10. forduló
DEAC-Szolnoki SPC 3:0 (25:21, 25:22, 25:18)

A tabella: